οπτική ίνα σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις του Αγίου Νικολάου
άρχισαν ήδη οι εργασίες στη Ρούσου Καπετανάκη

Ταχύτητες Internet έως 200Mbps με 100% οπτική ίνα θα απολαμβάνουν σύντομα κάτοικοι και επιχειρήσεις του Δήμου Αγίου Νικολάου, καθώς ο Όμιλος ΟΤΕ, σε συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή, ξεκινά στην περιοχή τη δημιουργία νέου δικτύου οπτικών ινών, αρχιτεκτονικής Fiber to the Home (FTTH).

Στο πλαίσιο αναβάθμισης του τηλεπικοινωνιακού δικτύου του  Δήμου Αγίου Νικολάου, ο Όμιλος ΟΤΕ θα προχωρήσει στην τοποθέτηση υπερσύγχρονων καμπινών που θα παρέχουν ευρυζωνικές ταχύτητες Internet 100 & 200Mbps, με δυνατότητα αναβάθμισης σε 1Gbps, σε πάνω από 3000 νοικοκυριά κι επιχειρήσεις.

Ο Δήμος Αγίου Νικολάου, αντιλαμβανόμενος τις αυξημένες ανάγκες των κατοίκων και των τοπικών επιχειρήσεων για ακόμη πιο γρήγορες ταχύτητες Internet και μεγαλύτερο όγκο κίνησης δεδομένων, στηρίζει την υλοποίηση του έργου χορηγώντας τις απαιτούμενες άδειες και διευκολύνοντας τις εργασίες αναβάθμισης του τηλεπικοινωνιακού δικτύου. Ήδη, με τη συμβολή της Δημοτικής Αρχής παρέχονται υψηλές ταχύτητες σε περίπου 2000 νοικοκυριά κι επιχειρήσεις, μέσω του δικτύου COSMOTE Fiber, αρχιτεκτονικής Fiber to the Cabinet (FTTC) που έχει υλοποιηθεί.

Το γρήγορο Internet μέσω οπτικών ινών διευκολύνει την καθημερινότητα των πολιτών και δίνει  σημαντική ώθηση στην τοπική επιχειρηματικότητα. Μεγάλα αρχεία «κατεβαίνουν» και αποστέλλονται εξαιρετικά γρήγορα, ενώ μπορούν να γίνουν πολλές εργασίες ταυτόχρονα, και με πολλές ηλεκτρονικές συσκευές online. Με τον τρόπο αυτό θα καλυφθούν οι σύγχρονες ανάγκες για επικοινωνία, ψυχαγωγία και συνδεσιμότητα.

Όμιλος ΟΤΕ: Η εταιρεία των οπτικών ινών στην Ελλάδα

Έχοντας υλοποιήσει επενδύσεις άνω των €2 δισ. την περασμένη εξαετία, ο Όμιλος ΟΤΕ διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο οπτικών ινών στην Ελλάδα, το COSMOTE Fiber, που δίνει τη δυνατότητα σε πάνω από 3 εκατ. νοικοκυριά και επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα να απολαμβάνουν υψηλές ταχύτητες Internet και προηγμένες ευρυζωνικές υπηρεσίες.

Το νέο επενδυτικό πλάνο του Ομίλου ΟΤΕ, ύψους €2 δισ. έως το 2022, περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός εκτεταμένου δικτύου αρχιτεκτονικής «οπτικής ίνας μέχρι το σπίτι» (FTTH). Το δίκτυο αυτό θα καλύπτει με οπτική ίνα και εγκαταστάσεις μεγάλης κοινωνικής σημασίας, όπως πανεπιστημιακά ιδρύματα, κέντρα μεταφορών, βιομηχανικά πάρκα και δημόσια κτίρια.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos