Οροπέδιο Καθαρού ιδιοκτησιακό καθεστώς, επιτέλους τάξη;
ο χώρος του κτίσματος θα παραχωρείται για 99 χρόνια έναντι τιμήματος

Μετά από δεκαετίες μιας καθεστηκυίας λογικής που ο καθείς έκανε ότι ήθελε στο Οροπέδιο Καθαρού, το συμβούλιο της Τοπικής Κοινότητας Κριτσάς, πήρε μια πρώτη απόφαση στη συνεδρίασης της Πέμπτης (23/3),

που μπορεί να βάλει τα πράγματα σε τάξη. Αρχικά θα πρέπει να πούμε ότι το οροπέδιο Καθαρού είναι κοινοτικό κτήμα που ανήκει στη Κριτσά και δικαίωμα κατοικίας ή καλλιέργειας έχουν μόνο οι Κριτσώτες.

Όμως, η έλλειψη ιδιοκτησίας, έχει δημιουργήσει θέματα και προβλήματα, όπως για παράδειγμα στην αδειοδότηση των καφενείων. Πως θα δώσει ο δήμος άδεια αφού δεν υπάρχει ιδιοκτησία, ούτε καν ενοικιαστήριο του εν λόγω κτίσματος; Ή τι γίνεται με τις υπάρχουσες κατοικίες, παλαιές και νέες;

Το τοπικό συμβούλιο Κριτσάς, υπό τη προεδρία του Νίκου Ζαχαριάδη, παρόντος και του δημάρχου Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβού, αποφάσισε μετά από μια έντονη συνεδρίαση με αντιδράσεις, να ορίσει όρους παραχώρησης χρήσης γης για τις κατοικίες στο οροπέδιο Καθαρού.

Έτσι για 99 χρόνια ορίζει ότι για κτίσματα μέχρι 60 τετραγωνικά κτίσμα το τίμημα παραχώρησης θα είναι 25 ευρώ τον χρόνο, από τα 60 και πάνω έως τα 120, 1,5 ευρώ ανά τετραγωνικό και από 120 τετραγωνικά και πάνω 3 ευρώ το τετραγωνικό.

Σε επόμενες συνεδριάσεις θα οριστούν αντίστοιχα τιμήματα παραχώρησης χρήσης των καλλιεργούμενων εκτάσεων ή των βοσκοτόπων.

Η απόφαση αυτή θα μπει προς έγκριση στο δημοτικό συμβούλιο Αγίου Νικολάου.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos