Ουδεμία αντίδραση του δήμου Ιεράπετρας στις αναλύεις πόσιμου νερού
το δείγμα από τη βρύση του Κάτω Χωριού

Επανέρχεται ο Μανώλης Λουτσέσης, εγκαλώντας τον δήμο Ιεράπετρας, ο οποίος δεν σχολίασε τις αναλύσεις πόσιμου νερού που ο ίδιος έκανε σε δείγματα από αρκετά σημεία του δήμου. Όμως ο κ. Λουτσέτης επανέρχεται και αναφέρει:

Αξιότιμοι κύριοι και κυρίες κ. Δήμαρχε της Ιεράπετρας, κ. Θεοδόση Καλαντζάκη.

Πριν ολίγων ημερών δημοσιοποίησα περιβαλλοντική πληροφορία που αφορούσε αναλύσεις πόσιμου νερού σε οκτώ Οικισμούς του Δήμου Ιεράπετρας.

Η περιβαλλοντική πληροφορία δημοσιεύτηκε νόμιμα όπως ορίζει το άρθρο 24 του Συντάγματος.

Η πληροφορία αυτή δημοσιεύτηκε:

1. http://planet-radio.gr/%ce%bc-%ce%bb%ce%bf%cf%85%cf%84%cf%83%ce%ad%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%bb%cf%8d%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%82-%cf%80%ce%bf%cf%85-%cf%80%cf%81%ce%bf%ce%b2%ce%bb%ce%b7%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%af/?fbclid=IwAR2V4bcJ4dS8Lg4273D0Wld0Wh3HsL26tFYMeYiJkDoR-So85NwyVHy22ig

2. https://hxonews.gr/details.php?id=42479&fbclid=IwAR0RBm22Rj9h2oW86btZSSD_NAxwy9dZc55ZYq2kXzRiVzTcOjiTFz0oy-Y

3. https://104fm.gr/general-news/%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%bb%cf%8d%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%82-%cf%80%cf%8c%cf%83%ce%b9%ce%bc%ce%bf%cf%85-%ce%bd%ce%b5%cf%81%ce%bf%cf%8d-%ce%b4%ce%ae%ce%bc%ce%bf%cf%85-%ce%b9%ce%b5%cf%81%ce%ac%cf%80%ce%b5/?fbclid=IwAR22ZewHeDllw391A4_CG7hX9IbaX8YaLczejQhcCE95llcdDANNCC-rqhQ

4. https://radiolasithi.gr/m-loytsetis-analyseis-poy-provlimatizoyn-gia-tin-poiotita-toy-neroy-se-perioches-tis-ierapetras/

όσον αφορά την επιλογή των Οικισμών θα αναφερθώ αργότερα σε άλλη δημοσίευση.

Μετά τις παραπάνω δημοσιεύσεις κ. Δήμαρχε  αποφεύγεται  εντέχνως να απαντήσετε επί της ουσίας , και δεν δίνεται στη δημοσιότητα τις επίσημες αναλύσεις νερού που έχει κάνει η Υπηρεσία του Δήμου τα 5 χρόνια που είστε  Δήμαρχος. Όταν ήσασταν  στη μειοψηφία του Δήμου ζητούσατε δημόσια από το τότε Δήμαρχο κ. Αναστασάκη να δημοσιοποιεί τις αναλύσεις του πόσιμου νερού, και να δίνει στη δημοσιότητα τις τεχνικές εκθέσεις ύδρευσης του Δήμου. Τώρα που εσείς είστε ΑΡΧΟΝΤΑΣ , το ξεχάσατε. Οι νόμοι δεν έχουν αλλάξει από τότε.

Εκπρόσωπος σας κ. Καλαντζάκη, σχολίασε πρόσφατα σε ραδιοφωνικό σταθμό της Ιεράπετρας, το δημοσίευμα μου , με τα καλύτερα λόγια που αρμόζουν στους Άρχοντες, και τον ευχαριστώ θερμά. Βέβαια ξέχασε ότι πριν από αυτόν τα ίδια καλά λόγια έχουν πει και αρκετοί άλλοι,μεταξύ αυτών και εσείς,  και δεν με πτοούν, απεναντίας με δυναμώνουν.

Αξιότιμε κύριε Καλαντζάκη , Άρχοντας για λίγους μήνες ακόμη στο τόπο μου, δεν σας φοβάμαι όσες απειλές και ύβρεις λέτε δημόσια, και εσείς και οι εκπρόσωποι σας . Μην περάσετε όμως τη κόκκινη γραμμή.

Ο κόσμος περιμένει κ. Καλαντζάκη από εσάς τη δημοσιοποίηση των αναλύσεων, όλες τις αναλύσεις , και τα 5 χρόνια που είστε Δήμαρχος . Από όλους τους Οικισμούς του Δήμου, και από τη πόλη της Ιεράπετρας.

Μπορεί να λέτε στο κόσμο ότι τα δείγματα τα πήρα μόνος μου, αλλά τα πήρα όπως  προβλέπει η νομοθεσία, και το δημοσιοποίησα πριν 15 μέρες, και το διαβάσατε. Ζήτησα τη συμμετοχή σας , να τα πάρουμε μαζί με τον αξιότιμο  Χημικό Μηχανικό του Δήμου σας , και το αρνηθήκατε. Γιατί η άρνηση στο πολίτη κ. Καλαντζάκη?

Ακούστηκε από τον εκπρόσωπο σας  στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 27-2-2019, προχθές, ότι πέρασαν 3 μέρες από τη δειγματοληψία μέχρι την ανάλυση, και αμφισβήτησε τη διαδικασία και την εγκυρότητα της ανάλυσης. Όταν η Διεύθυνση Υγείας κ. Καλαντζάκη τα στέλνει τα δείγματα στη Ρόδο για ανάλυση, πόσες μέρες κάνουν να πάνε? Όλες οι δικές σας αναλύσεις που έχω έχουν γίνει εντός 4 ημερών, και παραπάνω. Βέβαια κρύβετε έντεχνα από το κόσμο ότι η καθυστέρηση 2-3 ημερών έχει σημασία μόνο στον αριθμό των μικροβίων. Δηλαδή αν η ανάλυση γινόταν αυθημερόν , τα μικρόβια θα ήταν περισσότερα. Τα ξέρετε καλά αυτά κ. Δήμαρχε.

Για ενημέρωση  του κόσμου δίδω σήμερα στη δημοσιότητα τα δοχεία από τα δείγματα που πήρα, το ψυγείο μεταφοράς στους +3 βαθμούς, και τους κωδικούς των δειγμάτων. Αν θέλετε κ. Καλαντζάκη μπορώ να δημοσιοποιήσω και πλούσιο φωτογραφικό υλικό με τος βρύσες δειγματοληψίας να τρέχουν για 10 λεπτά, για το κάψιμο της βρύσης , για την απολύμανση με οινόπνευμα , για το ξανά τρέξιμο της βρύσης για άλλα 10 λεπτά, τα αποστειρωμένα δοχεία , και τα αποστειρωμένα γάντια.

Προβληματίστηκα πολύ κ. Δήμαρχε για να δημοσιοποιήσω η’ όχι τη πληροφορία που είχα. Τελικά το έκανα για να σας βοηθήσω να λάβετε τα αναγκαία μέτρα ώστε να βελτιωθεί η ποιότητα του νερού, με δικές σας παρεμβατικές ενέργειες, για βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Σας ευχαριστώ θερμά που μετά τη δημοσιοποίηση των αναλύσεων μου ξεκινήσατε αμέσως τις παρεμβατικές ενέργειες βελτίωσης της ποιότητας του νερού , χλωριώνοντας τις δεξαμενές των οικισμών του Δήμου . Μα αυτό ήθελα και εγώ να γίνει κ. Καλαντζάκη.

Κ. Δήμαρχε, πουθενά δεν ανέφερα για ακατάλληλο νερό. Για το καλό των κατοίκων και μόνο δημοσιοποίησα τη περιβαλλοντική πληροφορία που είχα.

Βέβαια περιμένω να γίνουν πράξη οι απειλές σας , που έχουν αρχίσει από τον Ιούνιο του 2016,εντελώς ξαφνικά, ενώ μέχρι τότε ήμουν ο  < Μάνος>, και με τακτική επικοινωνία για να λυθεί το πρόβλημα της ύδρευσης, και όχι μόνο, και οι απειλές και οι συκοφαντίες συνεχίζονται ακόμη και σήμερα .

Κ. Καλαντζάκη, εγώ είμαι φίλος σας , ο  <Μάνος>. Μάλλον το ξεχάσατε.

Και να ξέρετε κ. Δήμαρχε ότι πολλές φορές έχω συγχαρεί δημόσια όλο το προσωπικό του Δήμου της Ιεράπετρας , όχι μόνο επί Δημαρχίας σας, αλλά και πριν από εσάς,  γνωρίζοντας ιδίοις όμασι την εργατικότητα τους που δεν λογαριάζουν ωράρια εργασίας, αλλά τρέχουν συνεχώς , νύχτα και μέρα, ανεξαρτήτως ωραρίου να επέμβουν οπουδήποτε χρειαστεί.

Η έντεχνη μεταφορά από εσάς των ευθυνών των Αιρετών του Δήμου Ιεράπετρας στους όμους του Προσωπικού του Δήμου, είναι μια λανθασμένη δική σας επιλογή που την αρχίσατε πριν 3 χρόνια και εξακολουθείτε να τη συνεχίζεται.

Οι κάτοικοι της Ιεράπετρας περιμένουν επιτέλους από εσάς μια απάντηση σε όλα τα ανοικτά αναπάντητα δημόσια ερωτήματα που σας έχω θέσει, στις 3 προηγούμενες επιστολές μου.

Με αόριστα δελτία τύπου δεν απαντάνε στους πολίτες.

Μπορείτε κ. Δήμαρχε να επιλέξετε όποιο ραδιοφωνικό σταθμό θέλετε, και όποτε θέλετε, και να κάνουμε μαζί μια ζωντανή εκπομπή 1 ώρας, για το θέμα του νερού.

Με  εκτίμηση

Μανώλης Λουτσέτης του Γεωργίου

Σμήναρχος Ε.Α Πολεμικής Αεροπορίας

Απόφοιτος Οικονομικών Επιστημών

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Ιεράπετρας

Γρα Λυγιά Ιεράπετρας, 1- 3 -2019

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos