ο Αλέξης Τσίπρας στον Άγιο Νικόλαος και ο κόσμος μακριά ....
Θραψανιώτης, Τσίπρας λίγο πριν την εκδήλωση

Η παραλιακή οδός, η ακτή Κουνδούρου “εφάντασε” στη κυριολεξία το μεσημέρι της Τετάρτης (21/12). Και όχι διότι έχει χειμωνιάσει, αλλά λόγω των ιδιαίτερα αυστηρών μέτρων ασφαλείας για την έλευση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο ξενοδοχείο Ερμής

για τη δεύτερη μέρα της επίσκεψης του στη Κρήτη. Και ήταν τέτοια τα μέτρα ασφαλείας που παρ’ ολίγο να μην περάσουμε ούτε εμείς.

Ουδείς πολίτης μπορούσε να πλησιάσει το ξενοδοχείο, εξ ων μέλη του κόμματος, εκπρόσωποι φορέων τους οποίους ήθελε να ακούσει ο πρωθυπουργός και οι εκπρόσωποι των μέσων ενημέρωσης. Μέλη του συλλόγου εργαζομένων στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου και εκπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ εμποδίστηκαν από την αστυνομία, με αποτέλεσμα επεισόδια και διαμαρτυρίες.

Παλαιότερα, όσο ακόμα βρισκόταν  στην αντιπολίτευση, επιζητούσε τη παρουσία του κόσμου και επεδίωκε τη παρουσία του ανάμεσα στο κόσμο. Όμως όσο ο καιρός περνά και η εξουσία φθείρει, άλλο τόσο η κυβερνητική παράταξη απομονώνεται στη γυάλα της, μην αντέχοντας τις αντιδράσεις του κόσμου.

ο Αλέξης Τσίπρας στον Άγιο Νικόλαος και ο κόσμος μακριά ....
εκπρόσωποι δήμων, φορέων κλπ

Ο πρωθυπουργός έφτασε τελικά γύρω στις 12 το μεσημέρι στον Άγιο Νικόλαο και αφού έκανε μια δήλωση στα μέσα ενημέρωσης, πήγε στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου, όπου αφού τον καλωσόρισε ο βουλευτής Λασιθίου Μανώλης Θραψανιώτης, προχώρησε σε μια αρχική τοποθέτηση (δείτε το σχετικό video παρακάτω) προς τους συγκεκριμένους εκπροσώπους φορέων και αρχών. Μετά ζητήθηκε από τα μέσα ενημέρωσης να βγουν από την αίθουσα και η συζήτηση έγινε ερήμην, προφανώς διότι τα Μ.Μ.Ε. στην επαρχία δεν είναι απόλυτα ελεγχόμενα και άρα τυχόν παρατράγουδα στη συζήτηση θα έβγαιναν έξω.

Κατά την ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε το Λασίθι ως μια ιδιαίτερη περιοχή, που πρέπει να στηριχθεί. «Πρόθεσή μας είναι να ακούσουμε τα προβλήματα και να ψάξουμε μαζί να βρούμε λύσεις» είπε. Αφού επανέλαβε τους στόχους της κυβέρνησης, ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε για την πολιτική βούληση να λυθούν τα προβλήματα. «Προσπαθήσαμε όλο το προηγούμενο διάστημα, σε συνεννόηση με τους βουλευτές και τους φορείς της περιοχής, να αντιμετωπίσαμε αρκετά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο νομός Λασιθίου», ανέφερε. Επίσης τόνισε, ότι ήταν πολιτική επιλογή, το 50% των κονδυλίων που αντιστοιχούν στην Κρήτη από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, να διατεθεί στο Λασίθι.

ο Αλέξης Τσίπρας στον Άγιο Νικόλαος και ο κόσμος μακριά ....
οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου και της ΑΔΕΔΥ δεν μπόρεσαν να πλησιάσουν το ξενοδοχείο ……. και απωθήθηκαν από την αστυνομία.

Αμέσως μετά άκουσε δημάρχους, την περιφέρεια, εκπροσώπους αγροτών, επαγγελματικών τάξεων, τη διοίκηση των νοσοκομείων, αλλά όχι απλούς πολίτες. Όσοι μπήκαν στην αίθουσα είχαν συγκεκριμένη προέλευση και έλεγχο, με αποτέλεσμα σχόλια “περί δημοκρατικής νομιμοποίησης” του κυβερνώντος κόμματος. Μάλιστα το σχόλιο του πρωθυπουργού στο Twitter, φάσκει και αντιφάσκει μέσα στην ίδια πρόταση: Καθήκον μας να ακούμε τα προβλήματα των πολιτών και να συνομιλούμε με τους φορείς ….. Απλοί πολίτες όμως δεν επετράπη να μπουν στην αίθουσα.

Τελευταίος σταθμός της περιοδείας του η Κριτσά, όπου επισκέφτηκε τον Αγροτικό Συνεταιρισμό, τον Συνεταιρισμό Γυναικών, με τελική κατάληξη το ελαιουργείο Αρχαύλη, όπου είχαν προετοιμαστεί κάποιες ντόπιες γεύσεις. Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε “πυρηνική δύναμη” το ελαιόλαδο, προσθέτοντας ότι κάθε ξένος που επισκέπτεται το τόπο πρέπει να παίρνει μαζί του ένα μπουκάλι φεύγοντας.

Μαζί του, ήσαν ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου, ο Υπουργός  Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο υφυπουργός υγείας Παύλος Πολάκης και στελέχη του κόμματος.

Η τοποθέτηση της αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου
Η θέσεις του δημάρχου Αγίου Νικολάου

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos