ΚρήτηΤο θέμα του αποκλεισμού της Κρήτης από τον αναπτυξιακό νομό επαναφέρει ξανά στη Βουλή με ερώτηση της η βουλευτής Λασιθίου Ευαγγελία Σχοιναράκη, η οποία κατηγοεί την κυβέρνηση για σιωπή και για ταυτόχρονη άρνηση των αρμόδιων υπουργών να απαντήσουν στα ερωτήματα που θέτει.
 
Όπως αναφέρει η κ. Σχοιναράκη:
 
Κύριοι Υπουργοί
 
Σιγή ιχθύος τηρεί η κυβέρνηση σε σχέση με την ένταξη της Κρήτης στις ευεργετικές διατάξεις του νέου αναπτυξιακού νόμου. Ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Φώλιας σε αντίστοιχη επίκαιρη ερώτηση μου στη Βουλή στις 17/1/2006 συνέστησε υπομονή, ενώ η κα Πετραλιά κατά τη διάρκεια πρόσφατης επίσκεψής της στο Ηράκλειο απέφυγε να δώσει απαντήσεις για το συγκεκριμένο θέμα.
 
Επειδή στην Κοινή Υπουργική Απόφαση που προωθείται στα πλαίσια του αναπτυξιακού νόμου, διαφαίνεται ότι η Κρήτη τίθεται εκτός αναπτυξιακών κινήτρων για την κατασκευή νέων ξενοδοχειακών μονάδων. Επειδή η επικείμενη υπογραφή της Κ.Υ.Α. θα αποτελέσει τροχοπέδη στις αναπτυξιακές προσπάθειες των τουριστικών επιχειρήσεων της Κρήτης και θα ματαιωθούν πολλές σοβαρές επενδύσεις που είχαν προγραμματιστεί. Επειδή δεν διαφαίνεται να υπάρχει σοβαρή αιτιολόγηση για τον αποκλεισμό της Κρήτης πό τον αναπτυξιακό νόμο.
 
 Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί
  • Πότε επιτέλους θα υπογραφεί η περιβόητη Κ.Υ.Α. για εξειδίκευση του αναπτυξιακού νόμου; 
  • Τι σκοπεύουν να ράξουν ώστε να ενταχθεί η Κρήτη στο νέο αναπτυξιακό νόμο για τις επενδύσεις στον τομέα του τουρισμού;

Print Friendly, PDF & Email

Από manos