Moors - ΤσόκαςΕθιμοτυπική επίσκεψη στον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Κρήτης κ. Σεραφείμ Τσόκα πραγματοποίησε την Τετάρτη (30/11) ο Πρέσβης του Βελγίου κ. Peter Moors. Στην συνάντηση συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος καθώς και οι επενδύσεις που γίνονται στην Κρήτη από πλευράς Βελγίου.
Ο κ. Moors συνοδευόταν από τον Γενικό Πρόξενο κ. Alfonso Van Veber και τον Πρόξενο του Ηρακλείου κ. Οδυσσέα Αδάμη. Ο κ. Τσόκας μετά το πέρας της συνάντησης προσέφερε στον Βέλγο Πρέσβη το βιβλίο «Κρήτη» και στον Γενικό Πρόξενο ένα ασημένιο κλαδί ελιάς.

Ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Κρήτης, δήλωσε στη συνέχεια:

«Σήμερα δέχθηκα στα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης την επίσκεψη του Βέλγου Πρέσβη. Συζητήσαμε τα διμερή θέματα που αναπτύσσονται συνήθως σε αυτές τις τυπικές συναντήσεις, όπως επίσης και τις επενδύσεις, οι οποίες γίνονται από πλευράς Βελγίου στην Κρήτη. Σας θυμίζω ότι Βελγικού ενδιαφέροντος είναι η επένδυση στα Μάταλα, όπου βρίσκεται στα σκαριά, σε μία συνεργασία με τον Δήμο Τυμπακίου. Από πλευράς της, η Πρεσβεία γνωρίζει ήδη και βοηθάει προς αυτή την κατεύθυνση, για την επένδυση. Εμείς ως Περιφέρεια Κρήτης προβάλλουμε τα κρητικά προϊόντα αλλά και την Κρήτη ως τουριστικό προορισμό. Εξάλλου η Κρήτη αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι των τουριστών κάθε χρόν στο νησί.

Ερ. Όσον αφορά αυτή την επένδυση και τις διαθέσεις του Βελγίου, βλέπεται να προχωρά σύντομα;

Απ. Από πλευράς του Βελγίου, βεβαίως η υποστήριξη είναι σημαντική διότι το επιθυμούν. Είναι μια μεγάλη επένδυση από κει και πέρα είναι κάτι που ξεφεύγει από τα όρια τα δικά μας. Εμείς αυτό που μπορούμε και το συζητήσαμε και με τον κ. Πρέσβη είναι, μέσα στο πλαίσιο του νόμου, να προσπαθούμε να διευκολύνουμε, όπως θα διευκολύναμε κάθε Ευρωπαίο πολίτη Έλληνα, και τους υπόλοιπους Ευρωπαίους πολίτες».

Print Friendly, PDF & Email

Από manos