Ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών στον Ο.Α.Κ.
παρουσία των Αντιπεριφερειάρχη Χανίων Αποστόλη Βουλγαράκη και Δημάρχου Χανίων Τάσου Βάμβουκα

Ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων (ΥΠΟ.ΜΕ.ΔΙ.) Γιώργος Δέδες επισκέφθηκε τα γραφεία του Ο.Α.Κ. τη Τρίτη 21 Ιουνίου 2016 για προγραμματισμένη συνάντηση, στην συνέχεια της σχετικής ανακοίνωσης του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα σχετικά με την προώθηση της μελέτης στρατηγικού σχεδιασμού για το έργο του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης.

Στην συνάντηση ενημέρωσης που ακολούθησε παρουσία της βουλευτού Χανίων του ΣΙΡΙΖΑ  Βάλιας Βαγιωνάκη, και των στελεχών του ΥΠΟΜΕΔΙ  Διονύση Μακρή Γενικού Διευθυντή Συγκοινωνιακών Υποδομών στη Γενική Γραμματεία Υποδομών του ΥΠΟΜΕΔΙ και Ανδρέα Πολάκη Διευθυντής της Υπηρεσίας Κατασκευής και Συντήρησης Συγκοινωνιακών Υποδομών  ΕΥΔΕ ΠΑΘΕ Ανδρέα Πολάκη, παρόντες ήταν τακτικά και αναπληρωματικά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΑΚ ΑΕ, οι επικεφαλής των Διευθύνσεων του οργανισμού και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Ο Γενικός Γραμματέας ΥΠΟΜΕΔΙ ανακοίνωσε τις εξελίξεις που αφορούν τον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης όπως έχει προγραμματιστεί από τις υπηρεσίες του Υπουργείου:

  1. Άμεση ένταξη της μελέτης στρατηγικού σχεδιασμού για τον ΒΟΑΚ, με χρηματοδότηση περίπου 4 εκ. € από το πρόγραμμα της Τεχνικής Στήριξης, η οποία θα υλοποιηθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου σε συνεργασία με τον ΟΑΚ Α.Ε.
  2. Άμεση ένταξη της μελέτης για την Οδική Ασφάλεια του ΒΟΑΚ στο πρόγραμμα ΣΕΣ 2014-2020, η οποία θα υλοποιηθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου σε συνεργασία με τον ΟΑΚ Α.Ε. και την Περιφέρεια Κρήτης.

Σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΑΚ Φώτη Καζάση:

  1. Το θέμα του Βόρειου Οδικού Άξονα της Κρήτης μπαίνει επιτέλους σε μια οργανωμένη βάση με συντονισμό και συνεργασία των αρμοδίων υπηρεσιών
  2. Ο Γενικός Γραμματέας ΥΠΟΜΕΔΙ κ.Δέδες τη Πέμπτη 22 Ιουνίου 2016, στις 12 το μεσημέρι, θα επισκεφθεί το Διυλιστήριο του Φράγματος Αποσελέμη, το Φράγμα Αποσελέμη και στη συνέχεια τη σήραγγα του Φράγματος Αποσελέμη μαζί με τους  Δημάρχους Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό, Χερσονήσου  Γιάννη Μαστοράκη, Αγίου Νικολάου Αντώνη Ζερβό, Οροπεδίου Λασιθίου Γιάννη Στεφανάκη παρουσία  εκπροσώπων των αναδόχων των έργων και στελέχη του ΟΑΚ Α.Ε.
Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos