Γιάννης Πλακιωτάκης

Υφυπουργός Εθνικής Αμυνας

Υφυπουργό Αμυνας υπό τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, όρισε τον βουλευτή Λασιθίου Γιάννη Πλακιωτάκη, ο πρωθυπουργός, στο νέο κυβερνητικό σχήμα το οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα την Τρίτη, (18/9). Πρόκειται για τον μοναδικό εκλεγμένο βουλευτή από τη Κρήτη που επιλέγεται για κυβερνητικό αξίωμα.

Αναλυτικά η σύνθεση της νέας Κυβέρνησης:

Υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος, Υφυπουργοί: Αθανάσιος Νάκος, Χρήστος Ζώης, Παναγιώτης Χηνοφώτης

Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης, Υφυπουργοί: Αντώνης Μπέζας, Γιάννης Παπαθανασίου, Νίκος Λέγκας

Υπουργός: Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, Υφυπουργοί: Γιάννης Βαληνάκης, Θεόδωρος Κασσίμης, Πέτρος Δούκας

Υπουργός Εθνικής Αμυνας Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Υφυπουργοί: Κωνσταντίνος Τασούλας, Γιάννης Πλακιωτάκης

Υπουργός Ανάπτυξης Χρήστος Φώλιας, Υφυπουργοί: Γιώργος Βλάχος, Σταύρος Καλαφάτης

Υπουργός Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων Γιώργος Σουφλιάς, Υφυπουργοί: Σταύρος Καλογιάννης, Θεμιστοκλής Ξανθόπουλος

Υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων Ευρυπίδης Στυλιανίδης, Υφυπουργοί: Σπύρος Ταλιαδούρος, Ανδρέας Λυκουρέντζος

Υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Βασίλης Μαγγίνας, Υφυπουργός: Σοφία Καλατζάκου

Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δημήτρης Αβραμόπουλος, Υφυπουργοί: Γιώργος Παπαγεωργίου, Γιώργος Κωνσταντόπουλος

Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αλέκος Κοντός, Υφυπουργός: Κώστας Κιλτίδης

Υπουργός Δικαιοσύνης: Σωτήρης Χατζηγάκης

Υπουργός Πολιτισμού: Μιχάλης Λιάπης Υφυπουργός για θέματα Αθλητισμού: Γιάννης Ιωαννίδης

Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης: Άρης Σπηλιωτόπουλος

Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών : Κωστής Χατζηδάκης

Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής: Γιώργος Βουλγαράκης,Υφυπουργός: Παναγιώτης Καμμένος

Υπουργός Μακεδονίας Θράκης: Μαργαρίτης Τζήμας.

Υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Θοδωρής Ρουσόπουλος.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ:

Γιάννης Πλακιωτάκης

Νέος Υφυπουργός Αμυνας

Ο νέος υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Ιωάννης Πλακιωτάκης εξελέγη για πρώτη φορά το 2004 βουλευτής Λασιθίου με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας. Γεννήθηκε στις 10/7/1968 στη Σητεία. Σπουδές: Βιοχημικός Μηχανικός στο Πανεπιστήμιο της Ουαλίας, μάστερ Βιοχημικής Μηχανικής στο Λονδίνο και μάστερ Δοίκησης Επιχειρήσεων στο City University Business School του Λονδίνου.

Επάγγελμα: ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ

Ανιψιός του πρώην βουλευτή Λασιθίου του Κέντρου, Μιχαήλ Χλουβεράκη.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών του, εντάχθηκε στην παράταξη ΔΑΠ και συμμετείχε ενεργά στο φοιτητικό κίνημα. Εργάστηκε για ένα διάστημα στο Βέλγιο, στο διακρατικό οργανισμό Eurocontrol, που ελέγχει την εναέρια κυκλοφορία στην Ευρώπη.

Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, εγκαταστάθηκε στη Σητεία και ανέλαβε τη διεύθυνση της επιχείρησης κινηματογραφικών αιθουσών ΜΙΝΩΑ.

Το 1999, ήταν αντιπρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής της ΝΔ στη Σητεία.

Το 1998, εξελέγη δημοτικός σύμβουλος Σητείας.

Το 2001, ορίστηκε μέλος της Επιτροπής Τουρισμού της ΝΔ.

Μήνυμα Πλακιωτάκη

Ο ορισμός του νέου Κυβερνητικού Σχήματος από τον Πρωθυπουργό κ. Κώστα Καραμανλή σηματοδοτεί ένα νέο ξεκίνημα για τη χώρα μας. Ο Πρωθυπουργός πιστός στα όσα πρεσβεύει έως σήμερα επέλεξε και νέους ανθρώπους για να πλαισιώσουν τα άξια στελέχη της Κυβέρνησης που έχουν να παρουσιάσουν κυβερνητικό έργο ενώ ταυτόχρονα η Περιφέρεια εκπροσωπείται σε μεγαλύτερο βαθμό αποδεικνύοντας έτσι την ιδιαίτερη βαρύτητα που έχει για την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Σε ότι αφορά προσωπικά είναι αυτονόητο ότι η συμμετοχή μου στο νέο κυβερνητικό σχήμα αποτελεί το σημαντικότερο ορόσημο της σταδιοδρομίας. Αναλογιζόμενος το βαρύ φορτίο των ευθυνών που μου αναλογούν είμαι έτοιμος να προσφέρω και την τελευταία ικμάδα των δυνατοτήτων μου ώστε να επιτύχω. Ταυτόχρονα η συμμετοχή μου στη νέα Κυβέρνηση αποτελεί τιμή για ολόκληρο το Νομό Λασιθίου. Η τιμή αυτή μοιράζεται ισομερώς σε όλους τους ανθρώπους που με τίμησαν με την ψήφο τους στέλνοντας με για δεύτερη φορά στο ελληνικό κοινοβούλιο. Θα συνεχίσω να υπηρετώ όλους του Λασιθιώτες με την ίδια σπουδή γιατί αυτό είναι το πρωταρχικό μου καθήκον.

Χαιρετισμός Βουλευτή Λασιθίου Μιχάλη Καρχιμάκη

«Η συμμετοχή του συμπατριώτη μας Γιάννη Πλακιωτάκη στην νέα Κυβέρνηση Καραμανλή είναι μια θετική εξέλιξη, που οφείλει να μετουσιωθεί σε απτά αποτελέσματα για το καλό του τόπου μας. Εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια για την υφυπουργοποίηση του και του εύχομαι καλή δύναμη στα νέα καθήκοντα του. Η εκπροσώπηση του Λασιθίου στην Κυβέρνηση δεν αφήνει πλέον περιθώρια ολιγωρίας απέναντι στις πιεστικές ανάγκες του τόπου μας για την ικανοποίηση των αυτονόητων δίκαιων αιτημάτων μας, την άρση των καθυστερήσεων στα έργα υποδομής και την παροχή της κρατικής μέριμνας που αδικαιολόγητα στερείται, εδώ και 3,5 χρόνια, ο Νομός μας. Σε κάθε δίκαια διεκδίκηση για το Λασίθι, ο Γιάννης Πλακιωτάκης θα με βρίσκει δυναμικό αρωγό για το καλό του τόπου».

Print Friendly, PDF & Email

Από manos