Γιώργος ΧατζημαρκάκηςΚατά την συνεδρίαση της επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τη βιομηχανία γνωστοποιήθηκε ότι ο Ευρωβουλευτής των Eλευθέρων δημοκρατών της Γερμανίας . Γιώργος Χατζημαρκάκης θα είναι ο εισηγητής για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα που αφορά τους τομείς της έρευνας και της καινοτομίας (Competitiveness and Innovation Framework Programme).
Ο κ. Χατζημαρκάκης θα προχωρήσει στην σύνταξη έκθεσης των κατευθυντήριων γραμμών του προγράμματος της Ε.Ε. το οποίο θα έχει προϋπολογισμό 4, 2 δισ. Ευρώ.

Το πρόγραμμα καλύπτει τους σημαντικότερους πυλώνες που στοχεύουν στην ανάπτυξη μεγαλύτερης ανταγωνιστικότητας στην Ευρώπη και έχει τρία βασικά σημεία. Την υποστήριξη της καινοτομίας, την ανάπτυξη της κοινωνίας της πληροφορίας και των επικοινωνιών και τις δράσεις για «έξυπνη» ενέργεια.
Κατά την παρουσίαση του προγραμματικού πλαισίου στην επιτροπή για την βιομηχανία, ο κ. Χατζημαρκάκης δήλωσε αποφασισμένος να προωθήσει την ανταγωνιστικότητα της Ευρώπης:
«Το τμήμα του προγράμματος  για τις οικολογικές καινοτομίες και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας δεν πρέπει να γίνει ένα «ερείπιο» οικολογικών επενδύσεων. Για μένα είναι σαφές ότι οι θέσει εργασίας προηγούνται. Το να υποστηρίξουμε τις οικολογικές επενδύσεις και τις καινοτομίες ανεξάρτητα από την οικονομικότητά τους δεν οδηγεί σε μεγαλύτερη ανταγωνιστικότητα. Το προτεινόμενο πρόγραμμα πλαίσιο θα πρέπει να εξεταστεί εξονυχιστικά. Πρέπει να θέσουμε την οιονομία επί τάπητος. Θα πρέπει να διενεργήσουμε την διαδικασία με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διαφάνεια, για να δεχτούμε όσο είναι δυνατόν περισσότερες πληροφορίες. Ο φορολογούμενος αναμένει ότι ο προϋπολογισμός των 4,2 δισ. ευρώ θα χρησιμοποιηθεί στ’ αλήθεια για να προαχθεί η ανταγωνιστικότητα».

Print Friendly, PDF & Email

Από manos