Σ. Τσόκας - Β. ΣχοιναράκηΣειρά διαδοχικών συναντήσεων με τους υποψηφίους Νομάρχες του νομού Ηρακλείου κ. Αντώνη Γρηγοράκη, κα. Βαγγελιώ Σχοιναράκη και κ. Μ Κριτσωτάκη είχε ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Κρήτης κ. Σεραφείμ Τσόκας κατά της διάρκεια των οποίων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στο Νομό και στα προβλήματα του.
 
Ο κ. Τσόκας σε δηλώσεις του τόνισε ότι η πόρτα του είναι ανοιχτή για ότι χρειαστεί, οποιαδήποτε είδους ενημέρωση, από τον ίδιο, από τις υπηρεσίες, απ’ όλους.
 
 Ενώ όπως ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας «Σήμερα ξεκινάμε μια σειρά επαφών με τους υποψηφίους νομάρχες του Ηρακλείου, οι οποίοι ζήτησαν επισήμως να με επισκεφτούν και να έχουμε μια πρώτη συζήτηση. Αντιλαμβάνεστε ότι είναι το τυπικό της υπόθεσης διότι ως προς το ουσιαστικό με τους περισσότερους από αυτούς έχουμε συνεργαστεί και έχουμε συητήσει επανειλημμένα. Απ’ τις θέσεις τις οποίες κατείχαν.
 
Ο κ. Γρηγοράκης γνωρίζετε παρά πολύ καλά ότι συμμετείχε στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. υποψήφιος βουλευτής. Είναι γνώστης των προβλημάτων του Νομού και έχουμε επανειλημένα συζητήσει μαζί. Το ίδιο ισχύει και για την κα. Σχοιναράκη, η οποία ήταν και είναι βουλευτής του ΠΑΣΟΚ. Άρα το τυπικό της υπόθεσης το καλύπτουμε σήμερα. Θέλω να πω ότι είναι χαρά μου να έχω τον Αντώνη Γρηγοράκη σήμερα και μπορούμε να συζητάμε από άλλο μετερίζι πλέον, του υποψήφιου νομάρχη.
Αντιλαμβάνεστε ότι γίνεται και πιο διεκδικητικός πλέον διότι είναι αυτοδιοικητική η πορεία του. Και έτσι τα θέματα που έθεσε και συζητήσαμε είναι ο Κάθετος Άξονας, οι αποζημιώσεις προς τους αγρότες, το θέμα της Πλακιώτισσας. Τον ενημέρωσα ς προς τον δρόμο, ότι ενετάχθη οριστικά στο τομεακό πρόγραμμα του υπουργείου.
 
Στο φράγμα της Πλακιώτισσας γίνεται η προσπάθεια να ενταχθεί στο τομεακό του Αγροτικής Ανάπτυξης και θα έχουμε πιστεύω σύντομα νέα. Και ως προ το θέμα των αγροτών του έκανα μια ενημέρωση για το πώς κινείται ο ΕΛΓΑ και ότι ξεφεύγει πλέον από τις αρμοδιότητες ενός Γενικού Γραμματέα και είναι θέμα του ΕΛΓΑ».
 
Ολοκληρώνοντας ο κ. Τσόκας την ενημέρωση τόνισε πως θεωρεί σημαντικό οι υποψήφιοι να ενημερώνονται από την Περιφέρεια Κρήτης για οποιοδήποτε θέμα.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos