Σεραφείμ ΤσόκαςΣυνάντηση με εκπροσώπους αγροτικών συλλόγων της Ιεράπετρας και τον πρόεδρο της ΟΑΣΝΗ είχε σήμερα το πρωί ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Κρήτης κ. Σεραφείμ Τσόκας. Στην συνάντηση τέθηκαν το θέμα της σύνδεσης Κρήτης – Αιγύπτου και η εισαγωγή των ξένων προϊόντων.
 
Ο κ. Τσόκας δήλωσε σχετικά με το θέμα ότι « Συζητήσαμε διάφορα θέματα ένα από αυτά είναι και η δρομολόγηση του πλοίου της σύνδεσης μεταξύ Αλεξάνδρειας – Κρήτης. Έχουν κάποιες ανησυχίες οι αγρότες. Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής κάποια στοιχεία που να δείχνουν κάτι τέτοιο. Απλώς εκφράζουν την ανησυχία τους και είπμε σε συνεργασία με το υπουργείο και με τους αγρότες να δούμε τι μπορεί να σημαίνει αυτό για την Κρήτη».
 
Παράλληλα συζητήθηκαν τα διάφορα προβλήματα και θέματα πιστοποίησης των κρητικών προϊόντων που ανακύπτουν για την ποώθηση τους στις αγορές του εξωτερικού.
 
Όσον αφορά στην καταβολή των αποζημιώσεων στους αγρότες από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ο Γ.Γ. ανάφερε ότι «Δεν υπάρχει θέμα τεράστιας καθυστέρησης. Είναι στα πλαίσια των διαβουλεύσεων που γίνονται κάθε φορά που συναντώμαι με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προσπαθώντας να βρούμε τις λύσεις».

Print Friendly, PDF & Email

Από manos