Περιφερειάρχης δίδει το πρώτο κομμάτι στον ΜητροπολίτηΣτα γραφεία της Περιφέρειας του νομού Λασιθίου στον Άγιο Νικόλαο βρέθηκε την Παρασκευή (20.1) ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρεις Κρήτης κ. Σεραφίμ Τσόκας. Ο κ. Τσόκας αφού έκοψε την πίτα, μίλησε για τις δυσκολίες που περιμένουν όλους, όσο αφορά το Τέταρτο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης και τόνισε ότι χρειάζεται πολύ δουλειά, ειδικά για το νομό Λασιθίου που πρέπει να σταματήσουν οι κόντρες και να είναι όλοι ενωμένοι.

Αρχικά ο κ. Τσόκας ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους για τη δουλειά που έχει γίνει και ζήτησε αυτή η δουλειά να συνεχισεί. «Το 2006 έχει μία δυσκολία, έχει μία ιδιαιτερότητα. Είναι ένα έτος που βρίσκεται ανάμεσα στα δύο κοινοτικά πλαίσια στήριξης.
 
Ανάμεσα στο τρίτο και την τέταρτη προγραμματική περίοδο, που σημαίνει ότι από τη μία τρέχουμε να προλάβουμε να απορροφήσουμε ότι υπάρχει από το τρίτο και από την άλλη τρέχουμε να προετοιμάσουμε για το τέταρτο. Γιατί από 01.01.2007 ξεκινάει το τέταρτο.
 
Σκεφτείτε λοιπόν μέσα σε δέκα μήνες πρέπει να έχουν ετοιμαστε τα πάντα, τουλάχιστον ως προς την επιλεξιμότητα των δαπανών. Είναι πράγματα που θα έχουμε την ευκαιρία να τα συζητήσουμε και σε υπηρεσιακό επίπεδο. Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω πάρα πολύ. Να ευχαριστήσω τον σεβασμιότατο για την τιμή που μας έκανε να είναι εδώ μαζί μας».
 
Στη συνέχεια ο Γ.Γ. επεσήμαινε ότι ο νομός Λασιθίου είναι πολύ μικρός νομός για να έχει τσακωμούς. «Το ζητούμενο είναι πως θα προκόψει αυτός ο νομός παρά πως θα διεκδικήσουμε ο καθένας για τον εαυτό του τα εύσημα. Και οι δρόμοι θα γίνουν και οι υπόλοιπες εγκαταστάσεις υποδομές θα γίνουν, αρκεί να σκεφτούμε από τη θέση που ξεκινάει αυτός ο νομός και τι δρόμο έχε να καλύψει. Όποια κυβέρνηση, όποιος περιφερειάρχης, όποιος δήμαρχος φτιάχνει κάτι αυτό προστίθεται. Ποτέ δεν αξίζει και για κανένα λόγο να αμφισβητούμε τις προσπάθειες.
 
Εργαζόμενοι της Περιφέρειας στο ΛασίθιΈνα έργο όταν γίνεται δεν ανήκει στην κυβέρνηση, ούτε στην αντιπολίτευση αλλά στο λαό. Ούτε η κυβέρνηση έχε πληρώσει ούτε η αντιπολίτευση έχει πληρώσει, ο ελληνικός λαός έχει πληρώσει φόρους. Άρα λοιπόν κάθε έργο ανήκει εκεί γιατί εξυπηρετεί τον πολίτη. Έτσι λοιπόν ας κοιτάξουμε όλοι μαζί πως θα πάμε μπροστά παρά να κοιτάξουμε ο καθένας πως μπορούμε να διαφωνούμε με τον άλλο» ανέφερε χαρακτηριστικά.
 
Επίσης ο κ. Τσόκας είπε ότι ο δρόμος «Αυχήν – Αγκαθιά» ολοκληρώθηκε, τελειώνοντας έτσι μία δικαστική περιπέτεια τριών χρόνων περίπου. Ενώ για τις 28 Ιανουαρίου έχει οριστεί η τελευταία δημοπράτηση για την αποκατάσταση της κατολίσθησης έξω από τον Αγιο Νικόλαο.
 
Με τη σειρά του ο δήμαρχος κ. Γιάννης Λουκαράκης ευχήθηκε στον Γενικό Γραμματέα με την ίδια ευχέρεια που έκψε την πίτα με την ίδια ευχέρεια να λύνει τα προβλήματα του νομού. Τον ευχαρίστησε για την παρουσία του ενώ και ο ίδιος σημείωσε τη μειονεκτικότητα και τα προβλήματα του νομού, και ζήτησε να συνεχιστεί τη στήριξη της Περιφέρειας.
 
Παρών ήταν και ο σεβασμιότατος Πέτρας και Χερρονήσου κ. Νεκτάριος
Print Friendly, PDF & Email

Από manos