Ο Δήμος Αγίου Νικολάου, τίμησε τη κυρία Τζίνα Ξανθάκη;!
Η Τζίνα Ξανθάκη με τον Δήμαρχο Αγίου Νικολάου και τον αντιδήμαρχο

Εντύπωση, όσο και αντιδράσεις, προκάλεσαν δημοσιεύματα τόσο στην εφημερίδα Ανατολή, όσο και σε διάφορα sites ανά την Ελλάδα, με τον τίτλο “Διάκριση στη Τζίνα Ξανθάκη“, ή “Με σεβασμό στην αρχιτεκτονική παράδοση“,

ή “Τιμητική διάκριση της Tζίνας Ξανθάκη και της εταιρίας IVV LTD από το Δήμο Αγίου Νικολάου“, συνοδευόμενα από τη φωτογραφία που βλέπετε με τη κυρία Ξανθάκη ανάμεσα στον Δήμαρχο Δημήτρη Κουνενάκη και στον αντιδήμαρχο Μανώλη Αικατερινάκη. Εντύπωση τόσο για το πρόσωπο που μέχρι χθες δεν ήταν γνωστό στη τοπική κοινωνία, όσο και για τη απονομή τιμής, για την οποία ουδείς κατάλαβε πως έγινε, πως  και πότε το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε κάτι τέτοιο, αν αποφάσισε.

Μετά κάποια έρευνα μας, βρήκαμε στοιχεία για τη κυρία Ξανθάκη, τις βίλες της στη Πλάκα, τις δημοσιεύσεις σε διάφορα sites τους τελευταίους μήνες λόγω της σχέσης της με τον κ. Κοντομηνά, αλλά δεν κατανοήσαμε την απονομή της, αναμνηστικής τελικά, πλακέτας.Στη συγκεκριμένη συνάντηση, βρέθηκε κάποιος, τράβηξε τη φωτογραφία, και ερήμην του δήμου και του γραφείου τύπου, η κυρία Ξανθάκη, συνέταξε ένα δικό της δελτίο τύπου σύμφωνα με το οποιο παρουσιάζεται ότι τιμάται από τον Δήμο Αγίου Νικολάου για τις μέχρι σήμερα διακρίσεις της και το έστειλε σε διάφορα μέσα ανά την Ελλάδα τα οποία το δημοσίευσαν, χωρίς έλεγχο για την αλήθεια των γραφομένων.

Ο Δήμος Αγίου Νικολάου, τίμησε τη κυρία Τζίνα Ξανθάκη;!
οι βίλες της κυρίας Ξανθάκη στη Πλάκα

Δηλ. στα δημοσιεύματα αναφέρεται μεταξύ άλλων  και το εξής: “Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης απονεμήθηκε στη Τζίνα Ξανθάκη τιμητική πλακέτα μετά από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ως ένδειξη αναγνώρισης για τις τρεις σημαντικές διακρίσεις που απέσπασε η εταιρία της από την Επιτροπή των Διεθνών βραβείων International Property Awards, του μεγαλύτερου και εγκυρότερου της βιομηχανίας real estate & Οικιστικής Ανάπτυξης. Συγκεκριμένα το Island View Villas επιλέχτηκε ανάμεσα στα 3 καλύτερα οικιστικά συγκροτήματα της Ευρώπης κατακτώντας δύο βραβεία 5* στις κατηγορίες Best Architecture (Multiple Units) & Best Interior Design, και παράλληλα απέσπασε τη διάκριση Highly Commended στην κατηγορία Best Development.”

Ούτε απόφαση του δημοτικού Συμβουλίου Αγίου Νικολάου υπάρχει, ενώ η πλακέτα είναι η συνήθης αναμνηστική που δίδει ο δήμος σε επισκέπτες.

Λίγες ώρες μετά την έκθεση του δήμου, έφτασε η διάψευση:

ΔΙΑΨΕΥΣΗ σε δημοσίευμα….

Η ανακοίνωση που δόθηκε για την βράβευση της κ.Τζίνας Ξανθάκη αφορά την απονομή απλώς μιας πλακέτας από τον Δήμαρχο Αγίου Νικολάου για τις διακρίσεις που έχει λάβει. Καμία απόφαση δεν έχει παρθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο και καλό θα ήταν να μην υποκαθιστούνται όργανα και να γίνονται ψευδείς δηλώσεις.

Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Ε.Δ.
Ο Δημαρχεύων Αντιδήμαρχος Αγίου Νικολάου
Μανώλης Αικατερινάκης

Η γκάφα από τη πλευρά του δήμου, έχει ήδη προκαλέσει αντιδράσεις από πολλές πλευρές. Κάτοικοι της Ελούντας μας είπαν επί λέξει “εδώ δεν έχουν τιμηθεί πρωτοπόροι – προσωπικότητες  του τουρισμού του τόπου. Πώς έγινε κάτι τέτοιο;”

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos