ο Δήμος Ιεράπετρας στο δίκτυο ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ
ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Παναγιώτης Θεοδωρικάκος με τον δήμαρχο Ιεράπετρας

Στην 3η Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του Δικτύου Πόλεων – ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ, κατά την οποία πραγματοποιήθηκε και συνέδριο, συμμετείχε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης ο οποίος εξελέγη και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.

Μεταξύ των ομιλητών και των παριστάμενων ήταν ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Παναγιώτης Θεοδωρικάκος, ο πρόεδρος της Βιώσιμης πόλης και γενικός γραμματέας της ΚΕΔΕ κ. Δημήτριος Καφαντάρης, ο Δήμαρχος Γλυφάδας κ. Γεώργιος Παπανικολάου, ο σύμβουλος παρά τω Πρωθυπουργώ για θέματα Ενέργειας, κλίματος, περιβάλλοντος και κυκλικής οικονομίας κ. Γεώργιος Κρεμλής, ο πρόεδρος του πράσινου ταμείου κ. Ευστάθιος Σταθόπουλος, ο καθηγητής εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου κ. Χάρης Δούκας και ο project manager της Τέρνα Ενεργειακή κ. Χαράλαμπος Χαραλαμπίδης.

Η «Βιώσιμη Πόλη» (sustainable city) αποτελεί ένα δίκτυο πόλεων που συμμετέχουν δεκάδες δήμοι από όλες τις περιοχές της Ελλάδας και της Κύπρου, το οποίο παρέχει ουσιαστική τεχνική στήριξη στη δικτύωση και οργάνωση των Δήμων που συμμετέχουν σε αυτό, ώστε να υποβάλλουν και να υλοποιούν προτάσεις σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα, να έχουν πρόσβαση σε Χρηματοδοτικά Εργαλεία και να εκμεταλλεύονται τις παρεχόμενες χρηματοδοτήσεις.

Όπως δηλώνει ο κ. Καλαντζάκης:

«Η Δημοτική Αρχή διέγνωσε την ευκαιρία που παρουσιάζεται μέσω της συμμετοχής του Δήμου στη ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ και μετά την πρόσφατη έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας αποσκοπούμε στην άμεση χρήση των δυνατοτήτων και των εργαλείων που θα βοηθήσουν την ανάπτυξη του τόπου μας. 

Ενώ πολλοί δήμοι έχουν εκφράσει αντίστοιχο ενδιαφέρον είμαστε ο μοναδικός Δήμος στην Κρήτη που συμμετέχει στο Δίκτυο Πόλεων – ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ με σκοπό την υποστήριξη των υπηρεσιών μας στην ωρίμανση αναπτυξιακών έργων και στην αποτελεσματικότερη άντληση χρηματοδοτήσεων από Ευρωπαϊκά Προγράμματα για το Δήμο μας.

Κατά τη γενική συνέλευση και το συνέδριο θέσαμε άμεσους στόχους για τη στήριξη των Δήμων και καθορίσαμε τις επόμενες ενέργειες του νέου διοικητικού συμβουλίου στο οποίο όντας πλέον μέλος θα ενεργήσω ώστε να ωφεληθεί ο Δήμος Ιεράπετρας όσο το δυνατόν περισσότερο.»

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos