Δαίδαλος100 καινοτόμα έργα μαθητών από τα ΤΕΕ και ΣΕΚ απ΄όλη την Κρήτη θα εκτεθούν στον Άγιο Νικόλαο στα Ξενοδοχεία «Ερμής» και «Κοράλ» στην ακτή Κούνδουρου στις 25 και 26 Οκτωβρίου, μέσω του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Δαίδαλος». Συνολικά θα παρουσιαστούν 749 έργα σε 13 Περιφερειακές Εκθέσεις από τις 13 Οκτωβρίου έως τις 25 Νοεμβρίου. Τα εκπαιδευτικά έργ θα κριθούν από Ειδική Επιστημονική Επιτροπή.

Τα καλύτερα έργα θα εκτεθούν στην Πανελληνία Έκθεση που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στην 24, 25 και 26 Νοεμβρίου όπου και θα γίνει η βράβευση των 10 καλύτερων έργων.

 

Οι συντελεστές των 10 βραβευμένων έργων θα ανταμειφθούν με ένα με ένα ενδιαφέρον εκπαιδευτικό ταξίδι στην Ευρώπη. Οι εκθέσεις θα είναι ανοικτές για το κοινό που θα στηρίξει και με την παρουσία του θα επιβραβεύσει την προσπάθεια κα την ευρεσιτεχνία των μαθητών.

Οι εκθέσεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του προγράμματος «Δαίδαλος» Τμήματος Β΄ΤΕΕ της ΔΣΕ/ ΥΠΕΠΘ, το οποίο υλοποιείται από το Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας και χρηματοδοτείται κατά 75% πό το ΕΚΤ και 25% από Εθνικούς Πόρους (Γ΄ΚΠΣ- ΕΠΕΑΕΚ ΙΙ, Πράξη 2.3.2.).

 

Οι μαθητές των ΤΕΕ/ΣΕΚ δουλεύοντας με τους υπεύθυνους των έργων καθηγητές τους, κατασκεύασαν έργα πρωτότυπα, που αναμένεται να εντυπωσιάσουν όχι μόνο την εκπαιδευτική κοινότητα αλλά και τον εμπορικό και καλλιτεχνικό κόσμο της κάθε περιφέρειας, που θα παρουσιαστούν.

 

Στόχος του Προγράμματος είναι η δημιουργία κινήτρων για την ανάπτυξη της δημιουργικότητας των μαθητών και εκπαιδευτικών, αλλά και η δυνατότητα ανάδειξης των δεξιοτήτων και κλίσεων των μαθητών στον τεχνολογικό, επιστημονικό ή καλλιτεχνικό τομέα.

 

Με την εφαρμογή του προγράμματος αυτού, θα δοθεί η ευκαιρία επίσης στους μαθητές να έρθουν σε εαφή με τις πρακτικές εφαρμογές των γνώσεων που αποκτούν στα ΤΕΕ και ΣΕΚ, για την ανάπτυξη της τεχνολογίας και τη χρήση της στην παραγωγική διαδικασία και στην καθημερινή ζωή.

 

Η έκθεση θα είναι ανοικτή την Τρίτη 25 Οκτωβρίου ώρες 10:00 έως 18:00 και την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου ώρες 10:00 έως 14:00, όπου θα γίνει και η βράβευση.

 

Σχετικοί Δικτυακοί Τόποι

Πρόγραμμα «Δαίδαλος»

Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας

Print Friendly, PDF & Email

Από manos