Από τη σύσκεψη

ΔΥΠΕ Κρήτης

Παρουσία του Διοικητή του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Παναγιώτη Ευσταθίου, στα πλαίσια προγραμματισμένης επίσκεψης του στο Ηράκλειο, του Διοικητή της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, κ. Νίκου Κεφαλογιάννη, και των Υποδιοικητών κ.κ. Μανόλη Πεπόνη και Πέτρου Τζαννετάκη πραγματοποιήθηκε τακτική σύσκεψη στα γραφεία της υπηρεσίας, την Παρασκευή 13.6.08 στις 12 π.μ..

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, στην οποία συμμετείχαν οι Διοικητές όλων των Νοσοκομείων του νησιού, συζητήθηκαν τα ακόλουθα θέματα:

  • Οι διαδικασίες εφαρμογής και τήρησης των απαραίτητων διαδικασιών από τα νοσοκομεία αναφορικά με τα Επιχειρησιακά Σχέδια «Περσέας» και «Σώστρατος».
  • Η ολοκλήρωση και υλοποίηση της λειτουργίας της γραμμής επικοινωνίας με το Ε.Κ.ΕΠ.Υ. 1535, καθώς και
  • Η επιχειρησιακή ετοιμότητα των νοσοκομείων και των λοιπών υγειονομικών μονάδων για τη θερινή περίοδο 2008, η οποία συμπερασματικά κρίθηκε πολύ καλή.

Ειδικότερα για τη «γραμμή για την υγεία-1535», επισημάνθηκε ότι, μέσα από ένα εξαιρετικά υψηλής τεχνολογίας σύστημα, έρχεται να διευκολύνει και να επιταχύνει μια επίπονη όσο και αναγκαία διαδικασία που απασχολεί τους πολίτες επί σειρά ετών. Να κλείσουν ένα ραντεβού σε ένα νοσοκομείο ή να πραγματοποιήσουν μια εργαστηριακή εξέταση. Το συγκεκριμένο σύστημα παροχής υπηρεσιών παρέχει μια σειρά από πλεονεκτήματα που απευθύνονται πρώτιστα στον ασθενή, με στόχο την ταχύτερη και ποιοτική εξυπηρέτηση του, επιτρέποντας του επίσης να πραγματοποιήσει καταχώριση, ακύρωση, μεταφορά ραντεβού σε τηλεφωνική 24ωρη πρόσβαση.

Η «γραμμή για την υγεία-1535» λειτουργεί ήδη στη Θεσσαλία, Αττική και Ήπειρο, ενώ υπό ένταξη βρίσκεται στα νοσοκομεία στη Στερεά Ελλάδα. Στην Κρήτη αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή, έως στις 15 Ιουλίου.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos