Προσκυνητές και ο ναός

Από την επίσκεψη

Τον εορτασμό της Ζωοδόχου Πηγής στην κορυφή της Οξάς, σ’ ένα φανταστικό τοπίο απαράμιλλης ομορφιάς τίμησαν και φέτος προσκυνητές απ’όλα τα γύρω χωριά του Δήμου Αγίου Νικολάου όπως Ελουδιανοί, Λιμνιώτες κ.α.
Στη θεία Λειτουργία που εψάλη από νωρίς το πρωί της Παρασκευής (2/5), παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρης Κουνενάκης, η Αντιδήμαρχος κ. Αφροδίτη Βαρκαράκη, μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου της Ελούντας καθώς και διάφοροι άλλοι φορείς.

Ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Κουνενάκης ξεναγήθηκε στη γύρω περιοχή όπου εικάζεται ότι η Οξά υπήρξε η ακρόπολη των Ολουντίων και σύμφωνα μ’ ένα θρύλο λέγεται ότι στην Οξά υπήρχαν εκατό στέρνες από τις οποίες μία είχε κρυμμένο ένα ανεκτίμητο θησαυρό…άλλος θρύλος λέει ότι οι Ολούντιοι διατηρούσαν στην Οξά εργοστάσιο επεξεργασίας οστράκων…και άλλοι πάλι αναπολούσαν τα παλιά χρόνια που ανέβαιναν στην κορυφή με τα γαϊδουράκια και τα φαγητά τους ακολουθώντας μια δύσκολη και πολύωρη διαδρομή που όμως στο τέλος άξιζε τον κόπο!
Μετά το πέρας της Θείας Αναστάσιμης Λειτουργίας μοιράστηκε άρτος σε όλους τους πιστούς. Στη συνέχεια οι γυναίκες άπλωσαν τα σπιτικά εδέσματά τους όπως παλιά, που τα συνόδευε η απανταχού παρούσα «ρακί» και όλοι μαζί γεύτηκαν τις λιχουδιές απολαμβάνοντας τη θέα που προσφέρει αυτό το μοναδικό τοπίο που συγκινεί όλους τους προσκυνητές και αποτελεί μια σπάνια εμπειρία.

Από το γραφείο τύπου του Δήμου.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos