Ο Ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης στο οροπέδιο Λασιθίου
Ο Νίκος Ανδρουλάκης στο δημαρχείο οροπεδίου Λασιθίου

Ο Ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης επισκέφθηκε σήμερα το πρωί το δημαρχείο στο Τζερμιάδων όπου είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Οροπεδίου Λασιθίου Γιάννη Στεφανάκη.

Ο Δήμαρχος καλωσορίζοντας  τον ευρωβουλευτή, με τον οποίο τον συνδέουν πολλά χρόνια φιλίας αφού κατάγεται από το Ψυχρό, του ευχήθηκε καλή επιτυχία και δύναμη στον δύσκολο αγώνα.

Ευρωβουλευτής και Δήμαρχος συζήτησαν και θέματα που αφορούν τις αρμοδιότητες του ευρωβουλευτή στο Ευρωκοινοβούλιο. Ποιο συγκεκριμένα τέθηκαν:

  • το μεγάλο ζήτημα του Αποσελέμη και των προαπαιτούμενων αντισταθμιστικών έργων που θέτει σύσσωμη η κοινωνία του οροπεδίου Λασιθίου.
  • η βιωσιμότητα κυρίως των νέων παραγωγών της περιοχής, αλλά και των απασχολούμενων στον τουρισμό.
  • το δημογραφικό της υπαίθρου.
  • θέματα γενικότερης πολιτικής.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης δήλωσε  την στήριξή του στην δημοτική αρχή για το θέμα των αντισταθμιστικών του Αποσελέμη και ευχαρίστησε τον δήμαρχο Γιάννη Στεφανάκη και τους παραβρισκόμενους για την υποδοχή.

Ο Δήμαρχος ζήτησε από τον ευρωβουλευτή την παρέμβαση του στα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης προκειμένου να θεσπιστεί ειδικό καθεστώς φορολογίας ειδικά για τους απασχολούμενους στην γεωργία και την κτηνοτροφία στους ορεινούς δήμους, θέμα για το οποίο ο ευρωβουλευτής δήλωσε ότι θα βοηθήσει. Πριν την αναχώρησή του, ο

Νίκος Ανδρουλάκης έκανε στάσεις στα χωριά του Λασιθίου και συνομίλησε με τον κόσμο που τον υποδέχθηκε εγκάρδια.

από τον Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos