Ο Ιταλός Στρατιωτικος Εισαγγελέας τάχθηκε αλληλέγγυος στο δίκαιο αίτημα διεκδικήσεων
περιφερειάρχης, Ιταλός εισαγγελέας στη Βιάννο

Συνάντηση για τα εγκλήματα πολέμου των κατακτητών στην Κρήτη αλλά και το καθολικό αίτημα των φορέων και του λαού νησιού για την απόδοση των αποζημιώσεων από την Γερμανία για τα εγκλήματα των ναζί,είχαν σήμερα το απόγευμα στην Βιάννο ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκη με τον Γενικό Στρατιωτικό Εισαγγελέα της Ιταλίας Δρ. Marco De Paolis.

Ο Ιταλός Στρατιωτικός Εισαγγελέας τάχθηκε αλληλέγγυος στο δίκαιο αίτημα διεκδικήσεων των Ελλήνων, ενω εγινε γνωστός ο αγώνας του Δρ. Marco De Paolis γύρω από την τεκμηρίωση και ανάδειξη των ναζιστικών εγκλημάτων στην Ιταλία και την άσκηση ποινικής δίωξης σε μεγάλο αριθμό Γερμανών εγκληματιών πολέμου.

Επίσης εγινε γνωστό, ότι ο Δρ. De Paolis έχει παράλληλα ασχοληθεί με την τεκμηρίωση εγκλημάτων που διέπραξαν οι Γερμανοί εναντίων Ιταλών στρατιωτών αιχμαλώτων πολέμου στην Ελλάδα (Ιδιαιτερα στην Κεφαλονιά)κατά την περίοδο της κατοχής.

Ο κ Αρναουτάκης ευχαριςτηςε θερμά για την παρουσία του στην στην Κρήτη και τις προσπάθειες του τον κ Marco De Paolis,επιςημαίνοντας παράλληλα το καθολικό αίτημα των διεκδικήσεων,Ελληνικής Βουλής,Μαρτυρικών Δημων,φορέων,λαού.

Οπως χαρακτηρίστηκα τονιςε,ο Περιφερειάρχης,τόσο κατα την συναντηςη του με τον κ De Paolis αλλα και σε εκδηλωση στο Μουσείο στα Αμυρα,”Το ολοκαύτωμα της Βιάννου με τους 461 ηρωες εκτελεσθέντες καί κάθε αιματοβαμμένη περιοχη της Κρήτης για την Ελευθερία εκπέμπουν διαχρονικά μηνύματα για Δικαιωσυνη,Ενότητα,Ειρήνη,Αλληλεγγύη,προοδο και παράλληλα,όλοι οι φορεις ενωμένοι με τους πολίτες,με την έγκριση της Βουλης των Ελλήνων διεκδικούμε την απόδοση των αποζημιώσεων για τα εγκλήματα των ναζί στον τόπο μας.”

Στην συναντηςη,επιςης ο Συγγραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα και μέλος της Ένωσης Θυμάτων Ολοκαυτώματος Δ. Βιάννου Δρ. Αριστομένης Ι. Συγγελάκης ενημέρωσε για τις συστηματικές προσπάθειες που καταβάλλει το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα σε συνεργασία και συντονισμό με και σημαντικές προσωπικότητες, πολιτικά κόμματα και φορεις από την Ελλάδα και το εξωτερικό για την προώθηση της διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών.

Ο κ Συγγελάκης ευχαρίστησε θερμά για τον αγώνα του τον Ιταλό Στρατιωτικό Εισαγγελέα,οπως θερμές ευχαριστίες απηυθυνε παράλληλα στον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτακη που οπως ,ειπε ειναι στο πλευρό μας δυναμικά στον αγώνα των διεκδικήσεων και που η Περιφέρεια με τον Δήμο Βιαννου ειναι οι συνδιοργανωτές κάθε χρόνο των εκδηλώσεων τιμής και μνημης των ηρωων του ολοκαυτώματος.

Παρόντες στην συναντηςη αλλα και στην εκδηλωση που ακολουθηςε για τα ιστορικά γεγονότα στο Μουσείο στα Αμιρά ηταν:Ο Βουλευτες Νικος Ηγουμενίδης,Βασιλης Κεγκέρογλου ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτακης,ο Πρόεδρος του Περιφερειακού συμβουλίου Παύλος Μπαριτάκης,ο Δημαρχος Μηνας Σταυρακάκης,Περιφερειακοί-δημοτικοί σύμβουλοι,εκπροςωποι φορεων,οι συμπρόεδροι διεκδικήσεων κκ Μπρακατσουλας,Συγγελακης,της Ένωσης θυμάτων Βιαννου,άλλων μαρτυρικών περιοχών,καθώς και πολίτες απο την ευρύτερη περιοχή.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos