Κουνενάκης, Γαβράς

Από τη συνάντηση

Ο Σκηνοθέτης του Ζ, της Κατάστασης πολιορκίας του Αγνοούμενου και άλλων μεγάλων ταινιών που απασχόλησαν όλο τον κόσμο με τον απόηχο τους, Κώστας Γαβράς, βρέθηκε ξαφνικά το πρωί της Τρίτης (27/11), στον Δήμαρχο Αγίου Νικολάου.
Η επίσκεψη είχε μάλλον εθιμοτυπικό χαρακτήρα, αφού ο σκηνοθέτης ήρθε για να δει κάποια σημεία της περιοχής για τα γυρίσματα της νέας του ταινίας Eden is West (Η Εδέμ είναι η Δύση) για την οποία δεν ήθελε να αποκαλύψει λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με τα λίγα που μας αποκάλυψε, η νέα ταινία που θα αρχίσει να γυρίζεται αρχές του 2008 από το Παρίσι για να συνεχιστεί γύρω στον Μάη στην Ανατολική Κρήτη, αφορά έναν νέο τον Ηλία, λαρθομετανάστη, ο οποίος προσπαθεί να φτάσει στο Παρίσι που ονειρεύεται. Δεν μας είπε ούτε σε πια εποχή τοποθετείται ούτε ποιοι θα ερμηνεύσουν τους ρόλους. Το σενάριο ανήκει στον Ζαν Κλοντ Γκρίνμπεργκ, ενώ αναζητείται ακόμα αυτός που θα ενσαρκώσει τον Ηλία.
Τόσο ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου, Δημήτρης Κουνενάκης, όσο και ο Αντιδήμαρχος Μιχάλης Κλώντζας, υποσχέθηκαν στον Κώστα Γαβρά κάθε δυνατή βοήθεια όσο θα βρίσκεται στη περιοχή.

Ο Κώστας Γαβράς, ένας από τους διασημότερους σκηνοθέτες σε παγκόσμιο επίπεδο με ταινίες που έχουν αποσπάσει Όσκαρ, έχει να επιδείξει έναν αριθμό έργων που δεν καταπιάνονται με εύκολα, Χολυγουντιανού τύπου θέματα.
Το Ζ πήρε Όσκαρ το 1969, ενώ ο Αγνοούμενος έχει αποσπάσει Όσκαρ σεναρίου και τον Χρυσό Φοίνικα του Φεστιβάλ Καννών.

Η ταινία Eden is West, σηματοδοτεί τα 50 χρόνια του Κώστα Γαβρά στο σινεμά.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos