Σεραφείμ ΤσόκαςΟ Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Κρήτης κ. Σεραφείμ Τσόκας αναχωρεί απόψε για το Κάιρο της Αιγύπτου όπου θα πάρει μέρος στην 3η Ευρω-Μεσογειακή Συνάντηση για το Περιβάλλον. Η συνάντηση γίνεται με στόχο την Υπουργική Διακήρυξη για ένα πρόγραμμα εργασιών του Ορίζοντα 2020 .
 
Το Νοέμβριο του 2005 στα πλαίσια της 10ης επετείου για ην Ευρω-μεσογειακή Συνεργασία, οι εταίροι δεσμεύτηκαν να υιοθετήσουν ένα χρονοδιάγραμμα για την αποκατάσταση της θαλάσσιας μόλυνσης στη Μεσόγειο μέχρι το 2020 χρησιμοποιώντας την Μεσογειακή Στρατηγική για Αειφόρο Ανάπτυξη , του UNEP (Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών).
 
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ακολουθώντας την παραπάνω δέσμευση ξεκίνησε μια πρωτοβουλία γνωστή ως Ορίζοντας 2020, βάζοντας τα θεμέλια μιας περιβαλλοντικής πολιτικής για την Μεσόγειο.
 
Η σρατηγική θέτει ένα προσχέδιο χρονοδιάγραμμα για την πρώτη φάση του Horizon 2020, μέχρι το 2013. Στόχος της Υπουργικής Συνάντησης είναι η υιοθέτηση του χρονοδιαγράμματος αυτού.
 
Αυτή θα είναι η πρώτη Ευρω-μεσογειακή Υπουργική Συνάντηση γα το περιβάλλον που πραγματοποιείται έξω από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos