Minarolli, Κουνενάκης

Από τη συνάντηση

Τον πρέσβη της Αλβανίας κ. Vili Minarolli δέχθηκε, τη Δευτέρα (3/2), στο γραφείο του, ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρης Κουνενάκης. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν Ακόλουθοι της Αλβανικής Πρεσβείας και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιώργος Βάρδας.

Ο Πρέσβης της Αλβανίας εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίηση του για τη διοργάνωση της εκδήλωσης με θέμα «Ημέρα Εθνών» η οποία όπως ανέφερε θα του μείνει αξέχαστη ιδιαίτερα επειδή ήταν η πρώτη του επίσκεψη στην Κρήτη αλλά και γιατί το μήνυμα που έστειλε ο Δήμος Αγίου Νικολάου.

Ο Δήμαρχος κ. Κουνενάκης σε ερώτηση του πρέσβη της Αλβανίας αν υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα με τους Αλβανούς μετανάστες τον διαβεβαίωσε πως δεν υπάρχουν πέρα ορισμένων θεμάτων που αφορούν την τήρηση των όρων με τις οικονομικές και εργασιακές δραστηριότητές τους και ανέφερε ότι θεωρεί αυτονόητο πως ανάλογες συνθήκες κοινωνικών και οικονομικών δραστηριοτήτων απολαμβάνουν οι Έλληνες που ζουν στην Αλβανία. Τέλος τόνισε ότι ο τόπος μας δέχθηκε τους αλβανούς μετανάστες και τους έχει ενσωματώσει στην τοπική κοινωνική και οικονομική ζωή.
Συζητήθηκε επίσης το θέμα της ταλαιπωρίας που υφίστανται οι Αλβανοί μετανάστες με τις διαδικασίες ανανέωσης των αδειών παραμονής στο οποίο Δήμαρχος δεσμεύτηκε να βοηθήσει.
Στο τέλος της επίσκεψης, που διεξήχθη σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα, ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου και ο Πρέσβης της Αλβανίας αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα.
Print Friendly, PDF & Email

Από manos