Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας στην επέτειο της μάχης του Λασιθίου
ο πρόεδρος της δημοκρατίας ευχαριστεί για την υποδοχή

Την επέτειο της Μάχης του οροπεδίου Λασιθίου, τίμησε με τη παρουσία του ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Το πρωί της Κυριακής (27/5), ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, έφτασε στο χώρο της Μονής Κρουσταλένιας, συνοδευόμενος από τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κοντονή.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας στην επέτειο της μάχης του Λασιθίου
ο πρόεδρος της δημοκρατίας με τον Υπουργό δικαιοσύνης και τον Περιφερειάρχη

Μέσα στο ναό εψάλλη η δοξολογία για τους πεσόντες της μάχης. Στη συνέχεια ο πρόεδρος και οι επίσημοι, κατέθεσαν στεφάνι στο μνημείο, για να ακολουθήσουν χαιρετισμοί από τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης, τον Υπουργό Δικαιοσύνης, τους βουλευτές Θραψανιώτη και Πλακιωτάκη, τον Περιφερειάρχη Κρήτης τον ευρωβουλευτή Γιώργη Γραμματικάκη, και τον Γενικό Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού Δ. Πλευράκη.

Ακολούθησε μικρό καλλιτεχνικό χορευτικό πρόγραμμα στο θέατρο του μνημείου.

Στο δημαρχείο στη συνέχεια, ο πρόεδρος της δημοκρατίας αναγορεύτηκε σε επίτιμο δημότη οροπεδίου Λασιθίου.

Οι καιρικές συνθήκες δεν βοήθησαν στη προσέλευση του κόσμου.

Υ.Γ.

Η τριβή με το περιβάλλον του προέδρου της Δημοκρατίας, κάθε φορά αποδεικνύεται τραυματική. Από την τήρηση του υποτιθέμενου πρωτοκόλλου, έως το που θα μπει ένα μικρόφωνο. Στο οροπέδιο, παρ’ ότι σχεδόν μέσα στο πρόγραμμα η “κυρία επί των τιμών” δεν άφησε να γίνει επιμνημόσυνη δέηση και ο πρόεδρος είδε μόνον έναν από τους 5 προγραμματισμένους Κρητικούς χορούς, πριν τον ξεσηκώσουν άρον άρον για το επόμενο σταθμό, το Τζερμιάδο. Αν νομίζει η προεδρία της δημοκρατίας ότι έτσι προστατεύει τον πρόεδρο, μάλλον οι υπεύθυνοι είναι αλλού !!!!

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos