Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας στο οροπέδιο Λασιθίου
ο πρόεδρος της δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος προσέρχεται στο Καμπάνειο ίδρυμα συνοδευόμενος από τον δήμαρχο οροπεδίου Λασιθίου Γιάννη Στεφανάκη και τον πρόεδρο του Καμπάνειου κ. Παπαδάκη

Στα πλαίσια του έτους Καζαντζάκη, διοργανώθηκε μία σύντομη και ιδιαίτερα σφιχτή επίσκεψη του προέδρου της Δημοκρατίας στο Ηράκλειο και στο Οροπέδιο Λασιθίου το Σάββατο (29/7).

Ο πρόεδρος αφού πέρασε από το τάφο του Νίκου Καζαντζάκη, το μουσείο στη Μυρτιά και το Κράσι, έφτασε λίγο μετά τις 7 το βράδυ στο Καμπάνειο Ίδρυμα, στο Ψυχρό, όπου τον υποδέχτηκαν, ο δήμαρχος οροπεδίου Λασιθίου κ. Στεφανάκης και ο πρόεδρος του Καμπάνειου ιδρύματος κ. Παπαδάκης, μαζί με τους βουλευτές του νομού τον Περιφερειάρχη Κρήτης, την αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου, πολλούς προσκεκλημένους και πλήθους κόσμου. Παρόντες και οι, υφυπουργός εξωτερικών Τέρενς Κουίκ, υφυπουργός Παιδείας Κώστας Ζουράρις και Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού Δημήτρης Πλευράκης.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας στο οροπέδιο Λασιθίου
ο πρόεδρος της δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος μαζί με τα παιδιά του οροπεδίου Λασιθίου

Τον πρόεδρο καλωσόρισε ο δήμαρχος Γιάννης Στεφανάκης, ενώ για το πρόγραμμα των ομογενών από Ουκρανία, Ρωσία, μίλησε ο πρόεδρος του Καμπάνειου Ιδρύματος κ. Παπαδάκης.

Στη συνέχεια αντηλλάγησαν αναμνηστικά δώρα με τον πρόεδρο να εκφράζει την ευαρέσκεια του για το αποτέλεσμα, μιλώντας εκτός πρωτοκόλλου, δυο φορές, ανάμεσα στα παιδιά της διασποράς…..

Τέλος μετά τις, πολλές, αναμνηστικές φωτογραφίες και τους χορούς, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, ολοκλήρωσε τη περιοδεία του με προβολή αποσπασμάτων της ταινίες Νίκος Καζαντζάκης του Γιάννη Σμαραγδή στις Αρχάνες.

 

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos