Αλαβάνος, Κουνενάκης

Από τη συνάντηση στο Δήμο

Ολιγόωρη επίσκεψη στον Άγιο Νικόλαο, πραγματοποίησε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, και βουλευτής Ηρακλείου, Αλέκος Αλαβάνος, τη Παρασκευή (10/10).
Ο κ. Αλαβάνος επισκέφτηκε αρχικά τον Δήμαρχο Αγίου Νικολάου, Δημήτρη Κουνενάκη, στη συνέχεια το νέο Νομάρχη Λασιθίου Σήφη Αναστασάκη για να ολοκληρώσει τη περιοδεία του μέσα από τη πόλη σε συνάντηση με τους παραγωγικούς φορείς στην αίθουσα του επιμελητηρίου Λασιθίου.

Κατά τη συνάντηση, ενημερώθηκε από εκπρόσωπο του ελαιουργικού συνεταιρισμού Κριτσάς για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος του ελαιολάδου και το μέλλον του, από εκπρόσωπο των εστιατόρων για θέματα τουρισμού, εκπρόσωπο του επιμελητηρίου για θέματα γενικότερης πολιτικής που απασχολούν τους επαγγελματίες, καθώς και για το θέμα του Εφετείου Ανατολικής Κρήτης και τη διεκδίκηση του.

με τους φορείς

Στο Επιμελητήριο Λασιθίου

Όπως είπε ο κύριος Αλαβάνος, το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Κρήτη, είναι ο έντονος τοπικισμός, ο οποίος δημιουργεί αρκετά προβλήματα στην ανάπτυξη, θεωρεί ότι, ότι έγινε – έγινε με το αεροδρόμιο της Σητείας, αλλά ο νομός και η ανατολική Κρήτη γενικότερα θα πρέπει να εξυπηρετείται από ένα κεντρικό αεροδρόμιο, μάλλον στο Καστέλι, με παράλληλη ολοκλήρωση του Βόρειου Οδικού Άξονα. Για τη ΛΑΝΕ είπε ότι είναι ντροπή η Λασιθιώτικη εταιρεία να μη προσεγγίζει πλέον το Λασίθι, θέτοντας παράλληλα θέμα εξυπηρέτησης των νησιών, διότι έτσι όπως έχει εξελιχθεί η ακτοπλοΐα στο Αιγαίο δεν είναι ότι καλύτερο, φέρνοντας ως παράδειγμα εξυπηρέτησης νησιωτικών περιοχών το παράδειγμα της Σκανδιναβίας, όπου υπάρχουν ισχυρές ναυτιλιακές εταιρείες, λαϊκής βάσης, με τη συμμετοχή δήμων και ιδιωτών, αλλά με κάποιες ασφαλιστικές δικλείδες που δεν οδηγούν σε φαινόμενα συγκέντρωσης όπως στην ΑΝΕΚ και στις Μινωικές.

Ο Αλέκος Αλαβάνος, κατέγραψε τα θέματα, μαζεύοντας και τα σχετικά υπομνήματα για να μελετηθούν από τον ΣΥΡΙΖΑ και να προωθηθούν περεταίρω.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos