Ενημέρωση του προέδρουΤο φράγμα των Μπραμιανών, όπως είχε υποσχεθεί στους φορείς της Ιεράπετρας προεκλογικά, επισκέφτηκε το απόγευμα του Σαββάτου (6/10) ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Αλαβάνος, συνοδευόμενος από μέλη του κόμματος του, αλλά και στελέχη της τοπικής οργάνωσης.
Με φόντο τη χαμηλή στάθμη του νερού στο φράγμα, οι εκπρόσωποι των αγροτών της Ιεράπετρας, εξέθεσαν, με τον τρόπο τους ο καθένας, το κύριο πρόβλημα του κλάδου, που είναι η λειψυδρία, που απειλεί να τινάξει στον αέρα την οικονομία όλης της περιοχής.

Τον κ. Αλαβάνο ενημέρωσαν, ο γεωπόνος κ. Παπαδάκης πρόεδρος του ΤΟΕΒ, ο πρόεδρος ανθοπαραγωγών Δημήτρης Μαρκάκης, ο πρόεδρος του αγροτικού συλλόγου Ησίοδος Νεκτάριος Αχλάτης, της ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων κ. Χαραλαμπάκης, του εκτός εποχής κηπευτικών Πέτρος Μαχαιράς και ο Δήμαρχος Ιεράπετρας Μανόλης Μαστοράκης.
Όπως είπαν όλοι, αλλά και είναι εμφανές με τη πρώτη ματιά, η στάθμη στο φράγμα βρίσκεται στο χαμηλότερο σημείο πολλών ετών, τουλάχιστον 15 μέτρα κάτω από τη συνήθη, κάτι που θέτει σε κίνδυνο την παραγωγή της περιοχής, η οποία πλήττεται βέβαια και από πολλά άλλα προβλήματα, όπως, φυτοφάρμακα, πιστοποίηση κλπ.. Οι επιπτώσεις βέβαια θα γίνουν αισθητές και αλλού, πέρα από την Ιεράπετρα και δεν ήταν αστείο αυτό που είπε ένας αγρότης στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ:

Φανταστείτε εάν αργότερα ο τόπος αυτός ερημώσει, ίντα δα τρώτε !

Η πτώση της στάθμης αποκαλύπτει το παρελθόνΜετά την ενημέρωση, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι, δυστυχώς, όπως και σε όλη την Ελλάδα, δεν υπάρχει ένα σχέδιο διαχείρισης των υδάτινων πόρων. Είναι γνωστή, είπε, η ανικανότητα του κράτους να πραγματοποιήσει έργα τα οποία είχε υποσχεθεί. Χρειάζονται κατεπείγουσες δράσεις, για να μην δούμε να γονατίζει αυτός ο κλάδος της οικονομίας, για να μην έχουμε πολλαπλασιασμό των τιμών, των οπωροκηπευτικών για τους καταναλωτές των πόλεων, που σημαίνει να γίνουν γρήγορα οι τέσσερις γεωτρήσεις, να ξεκινήσουν οι ενέργειες κατασκευής των φραγμάτων εμπλουτισμού, αλλά και να προχωρήσει άμεσα η μελέτη για το εργοστάσιο αφαλάτωσης.
Ο ΣΥΡΙΖΑ θα θέσει το θέμα στη Βουλή και θα στηρίξει κάθε αγώνα των παραγωγών της Ιεράπετρας
.

Στη συνέχεια ο κύριος Αλαβάνος ξεναγήθηκε σε θερμοκήπιο παραγωγής λουλουδιών με υδροπονία, μία μέθοδος που κάνει μεγάλη οικονομία στο νερό και μετά από μια μικρή βόλτα στην Ιεράπετρα, επέστρεψε στο Ηράκλειο.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos