πηγές ενέργειαςΟλοκληρώθηκε το ευρωπαϊκό πρόγραμμα με τίτλο «Οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας στα Ευρωπαϊκά Νησιά» που είχε ως κύριο στόχο του την αύξηση της δέσμευσης και της συμμετοχής των ευρωπαίων πολιτών στην ανάπτυξη ενεργειακά αειφόρων κοινοτήτων, μέσω της εξειδικευμένης ενημέρωσης τους για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.
Στο έργο αυτό συμμετέχουν η Περιφέρεια Κρήτης – Ενεργειακό Κέντρο, το Ενεργειακό Κέντρο της επαρχίας SassariΣαρδηνία (Ιταλία), το Ενεργειακό Κέντρο της ΜεσσίναςΣικελία (Ιταλία), το Τεχνολογικό Ινστιτούτο Κανάριων ΝησιώνITC (Ισπανία), το Ενεργειακό Κέντρο του νησιού Gotland (Σουηδία), η Ενεργειακή Επιχείρηση του νησιού Samsø (Δανία), το ISLENETΔίκτυο των Ευρωπαϊκών Νησιών για την Ενέργεια και το Περιβάλλον, το ERECΕυρωπαϊκό Συμβούλιο για τις ΑΠΕ και η Εταιρία Τηλεοπτικών Παραγωγών Miljø Media (Δανία).
 
Κύριο προϊόν του έργου είναι η παραγωγή ενός DVD -ντοκιμαντέρ που δείχνει ότι τα νησιά είναι ιδανικές περιοχές για την εκτεταμένη εφαρμογή όλων των μορφών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.
 
Το Ντοκιμαντέρ είναι διάρκειας 50 λεπτών και περιέχει επισκόπηση των στόχων, των εμπειριών και των δραστηριοτήτων των πολιτικών αρχών, των ειδικών, των εταιριών και των κατοίκων των νησιν σχετικά με τη συμβολή των ΑΠΕ στη μετατροπή των νησιωτικών κοινοτήτων σε ενεργειακά αειφόρες κοινότητες.
 
Η Κρήτη αντιπροσωπεύεται από 8 φορείς και επιχειρήσεις που παρουσιάζουν τις δραστηριότητές τους και τις εγκαταστάσεις τυς στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.
 
Στα πλαίσια του προγράμματος έχει παραχθεί ως υλικό τεκμηρίωσης ένας Δικτυακό τόπος με πληροφορίες για το πρόγραμμα, για τις συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, τις βέλτιστες πρακτικές κα τις κατάλληλες τεχνολογίες εφαρμογής των ΑΠΕ στα νησιά.
 
 Σχετικοί Δικτυακοί Τόποι
 
Η ιστοσελίδα του προγράμματος
 
 

Print Friendly, PDF & Email

Από manos