Σταύρος Αρναουτάκης Σε ερώτηση του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο Ευρωβουλευτής του Πα.Σο.Κ. Σταύρος Αρναουτάκης επικεντρώθηκε στα ενεργειακά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ευρωπαϊκά νησιά, με αφορμή το πρόσφατο μπλακ άουτ στην Κρήτη. Συγκεκριμένα ο κ. Αρναουτάκης επεσήμανε ότι σύμφωνα με τους στόχους που έχει θέσει η Λισαβόνα, το ενεργειακό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι νησιωτικές περιοχές θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με ολοκληρωμένες πολιτικές αλλά και με μακροχρόνια σχέδια για την ενέργεια.
 
Απευθυνόμενος, λοιπόν, στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζήτησε να πληροφορηθεί για το εάν σχεδιάζει να λάβει πρόσθετα μέτρα σχετικά με την ασφάλεια του ενεργειακού εφοδιασμού καθώς και τη διαχείριση και παραγωγή ενέργειας, δημιουργώντας συνθήκες αειφόρου και ισόρροπης περιφερειακής ανάπτυξης στον νησιωτικό χώρο της Ευρώπης.
 
Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης ήταν:
Τα ευρωπαϊκά νησιά- ανεξαρτήτως του αν πρόκειται για μικρά ή μεγάλα-αποτελούν πηγή πλούτου και διαφορετικότητας για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Λόγω της γεωγραφικής ιδιαιτερότητας τους αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα που παρεμποδίζουν την περεταίρω ανάπτυξη τους μεταξύ των οποίων το ενεργειακό.
 
Στη βάση των στόχων που έχουν τεθεί από την στρατηγική της Λισαβόνας, το ενεργειακό ζήτημα στις περιοχές αυτές θα πρπει να αντιμετωπιστεί με ολοκληρωμένες πολιτικές και μακροχρόνια ενεργειακά σχέδια. Με αφορμή το τελευταίο μπλακ άουτ στην Κρήτη αλλά και των άλλων ανάλογων γεγονότων σε άλλα ευρωπαϊκά Νησιά.
 
Ερωτάται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή:
Εάν σχεδιάζει να λάβει πρόσθετα μέτρα σχετικά με την ασφάλεια του ενεργειακού εφοδιασμού καθώς και τη διαχείριση και παραγωγή ενέργειας, δημιουργώντας συνθήκες αειφόρου και ισόρροπης περιφερειακής ανάπτυξης στον νησιωτικό χώρο της Ευρώπης;

Print Friendly, PDF & Email

Από manos