Παπούλιας, Καλαμπόκης

Από την αποστολή

Στα πλαίσια της συστηματικής προσπάθειας που καταβάλλεται για την ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων και της διεθνούς δραστηριοποίησης τους, διοργανώθηκε επίσημη επίσκεψη του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Κάρολου Παπούλια, στην Αρμενία κατά το διάστημα 26 – 28 Ιουνίου 2007.

Τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας συνόδευσε ολιγομελής αποστολή από την Ελλάδα, στην οποία συμμετείχε και ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Κρήτης με εκπρόωπο του τον Πρόεδρο κ. Αλκιβιάδη Καλαμπόκη.
Ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Κρήτης δήλωσε για άλλη μια φορά το «παρών» σε αποστολή η οποία ενισχύει το επιχειρηματικό και εξαγωγικό προφίλ και στοχεύει στην αύξηση της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων.
Οι συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ των Ελλήνων και Αρμένιων επιχειρηματιών, πάντα με τη συνεργασία και τη βοήθεια του γραφείου ΟΕΥ της Πρεσβείας της Ελλάδας στην Αρμενία, έδωσαν την ευκαιρία για δημιουργία επαφών και διερεύνηση μελλοντικών συνεργασιών.
Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι η Αρμενία τα τελευταία χρόνια σημειώνει υψηλότατους ρυθμούς ανάπτυξης και το ποσοστό των εισαγωγών συνεχώς αυξάνεται, παρουσιάστηκε ιδιαίτερο ενδιαφέρον από εμπορικές αλυσίδες τροφίμων της χώρας για εισαγωγή Κρητικού ελαιολάδου.
Η Ελληνική αποστολή είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τις επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζονται στην Αρμενία, την οικονομική κατάσταση της χώρας και την ανάπτυξη του τομέα ενέργειας από τον Υφυπουργό Εμπορίου και Οικονομικής Ανάπτυξης κ. Tigran Davtyan, τον Διευθυντή Ινστιτούτου Ενέργειας, κ. Tigran Gnuni και άλλους αξιωματούχους.
Στο πρόγραμμα συμπεριλήφθηκε και η επίσκεψη της Ελληνικής αποστολής στο Μουσείο Γενοκτονίας του Ερεβάν και στο Κρατικό Πανεπιστήμιο. Το ίδιο βράδυ πραγματοποιήθηκε συναυλία της τραγουδίστριας Ελευθερίας Αρβανιτάκη στην Όπερα του Ερεβάν με πλήθος Αρμένιων θεατών.
Η συγκεκριμένη συναυλία στόχο είχε να προάγει και να προβάλλει τον Ελληνικό πολιτισμό, που είναι ο προάγγελος όποιων ενεργειών πραγματοποιούνται για την προβολή αι την προώθηση των ελληνικών προϊόντων προκειμένου να καθιερωθούν στις ξένες αγορές.
Στη συνέχεια ακολούθησε δεξίωση του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας και της κας Μαίης Παπούλια με μεγάλη επιτυχία. Την επόμενη μέρα και πριν την αναχώρηση της ελληνκής αποστολής πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Μουσείο Matenadaran και στην Αγία Έδρα Etchmiadinz.
 
Ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Κρήτης συνεχίζει το έργο του για την αποτελεσματική προβολή και προώθηση των Κρητικών προϊόντων και ενισχύει κάθε προσπάθεια που αφορά στις Κρητικές επιχειρήσεις και την καθιέρωσή τους στις αγορές του εξωτερικού.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos