Κοντός, Πλακιωτάκης, Αναστασάκης

Από τη συνέντευξη

Τελικά η αναβληθείσα λόγω του νοτιά επίσκεψη του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αλέξανδρου Κοντού στη πληγείσα από τη θεομηνία περιοχή της Ιεράπετρας, έγινε τη Πέμπτη (27/11). Ο Υπουργός βρέθηκε το πρωί στην Ιεράπετρα και επισκέφτηκε μαζί με τους συμβούλους του, αλλά και το Νομάρχη Λασιθίου Σήφη Αναστασάκη, τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Κρήτης Σεραφείμ Τσόκα, τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Γιάννη Πλακιωτάκη, τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Νίκο Κατσαρό και δημοτικούς παράγοντες, περιοχές περί την Ιεράπετρα που έπαθαν ζημιές από τη καταρρακτώδη βροχή που έπεσε από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής έως το μεσημέρι του Σαββάτου (21 και 22/11).

Ο Υπουργός, είδε διαλυμένους δρόμους και θερμοκήπια, αλλά και το φράγμα Μπραμιανών, όπου από όλη αυτή τη βροχή, λόγω έλλειψης των κατάλληλων έργων, μόλις ένα εκατομμύριο κυβικά μέτρα εισέρευσαν στον ταμιευτήρα.
Στη συνέχεια υπό τη προεδρία του Νίκου Κοϊνά, έγινε ευρεία σύσκεψη στο Δημαρχείο Ιεράπετρας, παρόντων εκπροσώπων των αγροτών της περιοχής, αλλά και πολιτών που ενδιαφέρονται, όπου, τόσο ο Νομάρχης Λασιθίου, όσο και εκ μέρους του Δήμου ο αντιδήμαρχος Μάνος Μαρκόπουλος, έθεσαν τα θέματα στον Υπουργό, αλλά στη συνέχεια και οι πρόεδροι των αγροτικών συλλόγων ενημέρωσαν, τόσο για τις ζημιές, όσο και για τα γενικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Ο Υπουργός σε θερμοκήπιο

Από τη περιοδεία

Ο Υπουργός υποσχέθηκε χρηματοδοτήσεις, ύψους 350.000 € για τις άμεσες ανάγκες ανακούφισης της πληγείσας περιοχής, ενώ εξήγγειλε τη κατασκευή του φράγματος του Αγίου Ιωάννη, των δικτύων αξιοποίησης της λιμνοδεξαμενής Ζου η οποία προχωρεί και του φράγματος Λιθινών. Ακόμα χρηματοδοτούνται η μελέτη της προσαγωγού διώρυγας του φράγματος Μπραμιανών, αλλά και 17 μικρότερα έργα ΟΠΑΑΧ, σε όλο το νομό Λασιθίου.
Τελικά δεν υπήρξε χρόνος για επίσκεψη του Υπουργού στη περιοχή της Βιάννου, την οποία όμως είχε είδη επισκεφτεί ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ Νίκος Κατσαρός.

Διαβάστε επίσης:
Υπομνήματα Νομάρχη Λασιθίου για τη θεομηνία
Σφοδρό κύμα κακοκαιρίας πλήττει την Ιεράπετρα
Νομαρχία Ηρακλείου, σύσκεψη για τη πλημμύρα σε Βιάννο και Ζαρό

Print Friendly, PDF & Email

Από manos