από τη συνάντηση στον Δήμο Αγίου Νικολάου
από τη συνάντηση στον Δήμο Αγίου Νικολάου

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Βασίλης Κικίλιας, βρέθηκε το απόγευμα της Τρίτης (12/8), στον Άγιο Νικόλαο.

Πρώτος σταθμός το δημαρχείο όπου συναντήθηκε και μίλησε με τον απερχόμενο δήμαρχο Δημήτρη Κουνενάκη και τον νέο Δήμαρχο Αντώνη Ζερβό.

Ο Δήμαρχος Δ. Κουνενάκης, ζήτησε από τ0ν Υπουργό:

1)Υπάρχει σοβαρή έλλειψη προσωπικού στην Αστυνομική Διεύθυνση Λασιθίου, γεγονός που επιτείνεται τη θερινή περίοδο όταν οι επισκέπτες και οι ανάγκες πολλαπλασιάζονται.

2)Ανάλογες ανάγκες υπάρχουν και στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, ιδίως τη θερινή περίοδο.

Σημειωτέον ότι υπάρχει πολύ καλή συνεργασία τόσο με την Αστυνομική Διεύθυνση και τα Τμήματά της όσο και με την Πυροσβεστική Υπηρεσία σ΄όλους τους τομείς.

Πάντα όμως επισημαίνεται η έλλειψη προσωπικού.

3)Τα παραπάνω ζητήματα έχουν δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στην αστυνόμευση της υπαίθρου όπου υπάρχει ελλειπής παρουσία των ελεγκτικών οργάνων.

4)Η έλλειψη προσωπικού είναι επίσης εμφανής στα αστικά κέντρα, στις τουριστικές περιοχές καθώς και σε μικρότερες κοινότητες, με αποτέλεσμα να διογκώνονται τα προβλήματα καθημερινότητας αλλά και ευταξίας, ιδίως μετά την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας.

Υπάρχει διαρκής παραβίαση των κανόνων λειτουργίας, αθέμιτος ανταγωνισμός και βεβαίως σημαντική απώλεια εσόδων για τους Δήμους.

5)Υπάρχει στεγαστικό πρόβλημα τόσο για την Αστυνομική Διεύθυνση Λασιθίου όσο και για την Πυροσβεστική Υπηρεσία Λασιθίου.

Χρειάζεται επομένως ν΄ ανεγερθούν ανάλογα κτίρια για την κάλυψη των παραπάνω αναγκών.

Ήδη για την Πυροσβεστική Υπηρεσία υπάρχει πρόταση ώστε να ανεγερθεί κτίριο σε χώρο που παραχωρεί το ΒΙΟΠΑ Αγίου Νικολάου και παρακαλούμε για την προώθηση των σχετικών ενεργειών.

Στη συνέχεια ο υπουργός επισκέφτηκε την αστυνομική διεύθυνση Λασιθίου, όπου έγινε σύσκεψη με τη διοίκηση του νομού. Στη συνεχεια συναντήθηκε με τους συνδικαλιστές του νομού, ενώ τελευταία στάση, η πυροσβεστική υπηρεσία.

 

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos