Στυλιανίδης, Αναστασάκης, Πλακιωτάκης

Από τη σύσκεψη

Πρόγραμμα 34 εκατ. ευρώ για την κατασκευή 32 έργων στο νομό Λασιθίου ανακοίνωσε τη Πέμπτη (16/10) από τον Άγιο Νικόλαο, ο Υπουργός Παιδείας. Ο κ. Στυλιανίδης δεσμεύτηκε επίσης για την κατασκευή 6 νέων νηπιαγωγείων. Συμφωνήθηκε το ποσό των 500.000 ευρώ για τον φετινό προϋπολογισμό της νομαρχίας καθώς και επιπλέον 500.000 ευρώ για έκτακτες ανάγκες, όπως βελτιώσεις κτιρίων.

Όσον αφορά στην Ανώτερη Εκπαίδευση, ο υπουργός, ανακοίνωσε την έγκριση του προεδρικού διατάγματος για την λειτουργία του νέου τμήματος ΤΕΙ Αγίου Νικολάου, ενώ δήλωσε πώς θα γίνει προσπάθεια να επανεξεταστεί το αίτημα για νέα τμήματα σε Ιεράπετρα και Σητεία, ξεκαθάρισε όμως τελεσίδικα ότι κανένα τμήμα Τ.Ε.Ι., δεν θα αλλάξει έδρα.
Ο κ. Στυλιανίδης, αναφέρθηκε επίσης στην δυνατότητα να δημιουργηθούν στο νομό διεθνή προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών σε σύμπραξη του τοπικού ΤΕΙ, με το τοπικό η διεθνή πανεπιστήμια με γνωστικό αντικείμενο σχετικό με την ανάπτυξη και την φυσιογνωμία της περιοχής.
Τέλος, ο υπουργός, δήλωσε ότι θα εξεταστεί η ίδρυση 6θέσιου δημοτικού σχολείου Βραχασίου, το αίτημα του δημάρχου Μακρύ Γυαλού για αίθουσα πολλαπλών χρήσεων ή γυμναστηρίου, η ίδρυση σχολείου δεύτερης ευκαιρίας στη Σητεία καθώς και ένα τμήμα αλλοδαπών οι οποίοι επιθυμούν να μάθουν την ελληνική γλώσσα και τον πολιτισμό.
Ο κ. Στυλιανίδης, το απόγευμα εγκαινίασε το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ιεράπετρας και επισκέφθηκε το σχολείο δεύτερης ευκαιρίας στην Βαϊνιά. Σε όλη τη διαδρομή του ο Υπουργός Παιδείας συνοδευόταν από τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας και βουλευτή Λασιθίου της Ν.Δ., Γιάννη Πλακιωτάκη.
Print Friendly, PDF & Email

Από manos