Μηλιαράς, Δανέλλης, Σουφλιάς

Από την επίσκεψη

Είναι η ερώτηση που έρχεται φυσικά, μετά όλα όσα είπε ο κύριος Σουφλιάς κατά την παραμονή στο Ηράκλειο και την επίσκεψη του στη Περιφέρεια, στο φράγμα Αποσελέμη και αλλού. Για το αεροδρόμιο Καστελίου, ακούσαμε τα ίδια πράγματα με το 2004, περίπου ίδιες εξαγγελίες επί των ημερών του Πα.Σο.Κ. για το ίδιο έργο, εμπεδώσαμε ότι θα γεράσουμε πριν ολοκληρωθεί ο Βόρειος Οδικός Άξονας, οπότε, γιατί ήρθε ο κύριος Υπουργός;

Αναφέρθηκε στα 24 έργα που εκτελούνται στη Κρήτη δηλ.: (Βόρειος και Νότιος Οδικός Άξονας Κρήτης/ΒΟΑΚ, ΝΟΑΚ κ.α.), το Φράγμα Αποσελέμη, το νέο κτίριο του Αεροσταθμού Σητείας, έργα στα λιμάνια Σούδας και Ηρακλείου κ.ά., τα 21 έχουν ξεκινήσει μετά τον Μάρτιο του 2004.
Για τον Βόρειο Οδικό Άξονα: στη φάση της μελέτης είναι το τμήμα Αυχήν Αγκαθιάς – Καλό Χωριό (Σητεία). « Αυτή τη στιγμή μελετάμε συνολικά 135 χλμ του ΒΟΑΚ, ενώ σύντομα θα προστεθούν άλλα 15 χλμ. Αυτό σημαίνει ότι υπό μελέτη βρίσκονται συνολικά 150 χλμ», σημείωσε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ. Από αυτά τα 150 χλμ. τα 110 χλμ, περίπου βρίσκονται στο τμήμα μεταξύ Χανίων και Αγίου Νικολάου και στην 4η Προγραμματική Περίοδο έχουν ενταχθεί 80 χλμ. Για τα υπόλοιπα 30 χλμ, συμπλήρωσε ο κ. Σουφλιάς, θα καταβληθεί προσπάθεια να χρηματοδοτηθούν και να ολοκληρωθούν και αυτά μέχρι το 2013.

Σμυρνάκης, Σουφλιάς, Τσόκας

Από την επίσκεψη

Όσο για το φράγμα Αποσελέμη: το κόστος φθάνει τα 180 εκατ. ευρώ, ενώ επιπλέον 40 εκατ. ευρώ έχουν δαπανηθεί μέχρι σήμερα για απαλλοτριώσεις. Όπως σημείωσε ο κ. Σουφλιάς, με το έργο αυτό καλύπτονται οι ανάγκες ύδρευσης όλου του βόρειου παραλιακού μετώπου από το Ηράκλειο έως τον Άγιο Νικόλαο.

Οπότε, αφού όλα αυτά τα γνωρίζαμε ήδη. Γιατί ήρθε ο κύριος Σουφλιάς;

Το αναπτυξιακό έλλειμμα της Κρήτης είναι εμφανές, όσο και το έλλειμμα συνεννόησης ανάμεσα στους ανθρώπους και φορείς του νησιού και αυτό ο Σαρακατσάνος το ‘χει καταλάβει οπότε; Μάλλον για να πιεί μια ρακή με τους φίλους.

Από την άλλη, ούτε τα στελέχη του Πα.Σο.Κ. δικαιούνται δια να ομιλούν. Και αυτοί αγνόησαν τη Κρήτη που τους έδωσε και τους δίδει τέτοια ποσοστά στις εκλογές.

Κύριοι, η Κρήτη έχει μείνει πίσω. Με τις «εθιμοτυπικές» επισκέψεις, τις φιλοφρονήσεις και τις ρακές, δεν κλείνουν οι τρύπες. Απαιτείται σοβαρή προσέγγιση και προπαντός θέληση. Ούτε το ένα, ούτε το άλλο υπάρχουν !

Print Friendly, PDF & Email

Από manos