ο υφυπουργός Παναγιώτης Σγουρίδης με την αντιπεριφεριάρχη Πελαγία Πετράκη
ο υφυπουργός Παναγιώτης Σγουρίδης με την αντιπεριφερειάρχη Πελαγία Πετράκη

Συνεχίζοντας την περιοδεία του  στην Κρήτη ο Υφυπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Σγουρίδης, μετά την επίσκεψη του στο Ηράκλειο και την Περιφέρεια επισκέφθηκε  στη συνέχεια τη Παρασκευή (24/4) την Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου.

Ο κ. Σγουρίδης συναντήθηκε στον Άγιο Νικόλαο αρχικά με την Αντιπεριφερειάρχη Πελαγία Πετράκη και τους υπηρεσιακούς παράγοντες της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου.

Κατά τη συνάντηση η κ.  Πετράκη ενημέρωσε τον υφυπουργό   για τις προτεραιότητες στον πρωτογενή τομέα, καθώς και για τα αναγκαία εγγειοβελτιωτικά έργα στο Νομό.

Στην ίδια  συνάντηση  οι υπηρεσιακοί  παράγοντες αναφέρθηκαν στην έλλειψη προσωπικού που αντιμετωπίσουν οι Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής αλλά και όλες οι Διευθύνσεις της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου, σε βαθμό που δυσχεραίνει το καθημερινό τους έργο.

Ακολούθησε σύσκεψη με τους εκπροσώπους των Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών και των Ενιαίων Αγροτικών Συλλόγων της περιοχής και συζητήθηκαν διεξοδικά τα θέματα που τους απασχολούν.

Ο υφυπουργός κατά τη σύσκεψη ανέφερε ότι «οι δυνατότητες που έχει αυτή τη στιγμή το υπουργείο για να αλλάξει προηγούμενα πράγματα είναι ελάχιστες, μηδαμινές έως καθόλου» σημειώνοντας όμως ότι «να επιλύσουμε κάποια ζητήματα που τρέχουν μπορούμε να προσπαθήσαμε σ αυτή την κατεύθυνση και σε συνεργασία μαζί σας να ξεπεράσαμε κάποιες αβελτηρίες»

αγροτοσυνδικαλιστές και εκπρόσωποι συνεταιρισμών απ' όλο το Λασίθι
αγροτοσυνδικαλιστές και εκπρόσωποι συνεταιρισμών απ’ όλο το Λασίθι

Ακόμη ο κ. Σγουρίδης  είπε ότι τα μεγάλα  ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική  η οποία έχει υπογραφεί  είναι  δεσμευτική λέγοντας ότι «τα χέρια μου είναι δεμένα. Μπορώ να κάνω κάποιες  μόνο κινήσεις»

Μιλώντας για τις  οικονομικές δυνατότητες της χώρας  είπε ότι είναι γνωστές προσθέτοντας πως «Αυτή η Κυβέρνηση αγωνίζεται να μπορέσει να κρατηθεί χωρίς πιστωτικό γεγονός, που δεν θα γίνει, για να μπορέσουμε από τις 30 Ιουνίου και μετά να ξανακτίσουμε τη χώρα ανασκουμπωμένοι  όλοι μας».

Επίσης σημείωσε ότι υπάρχει μεγάλη στρέβλωση στη χώρα και η στρέβλωση όπως είπε δεν είναι μόνο στα πολιτικά ρετιρέ αλλά υπάρχει γενικά σε όλη τη δομή της χώρας.

Στις 30 Ιουνίου υποστήριξε «βγαίνουμε  από πόλεμο»  και στόχος μας  είναι η παραγωγή και πάνω σ αυτή  θα επενδύσουμε με «Brand Name», καινοτομία, έρευνα, σποροπαραγωγή, προώθηση ελληνικών προϊόντων αλλά όλα αυτά  θέλουν χρόνο.

Στη συνέχεια  πρόσθεσε ότι τα εργαλεία που εχουμε είναι το πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης το επιχειρησιακό πρόγραμμα αλιείας και η Κ.Α.Π. για τα οποία έκανε ιδιαίτερες αναφορές  υπογραμμίζοντας ακόμη ότι το πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης «θα το δομήσαμε πάνω σε προτεραιότητες»   κάνοντας ιδιαίτερες αναφορές  σε θέματα καινοτομίας

«Έχουμε άλλη προοπτική και είμαστε έτοιμοι να προχωρήσαμε» συμπλήρωσε  και κατόπιν αναφέρθηκε στο θέμα του προαιρετικού αναδασμού ενώ μίλησε για το νέο συνεταιριστικό νόμο  δεσμευόμενος ακόμη  ότι  θα προσπαθήσει να  επιλυθούν  θέματα που αφορούν στην αγροτική ανάπτυξη της περιοχής. .

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos