Στο Θεραπευτ. Χρον. Παθήσ. ΛασιθίουΣτον ¶γιο Νικόλαο και στη Νεάπολη βρέθηκε τη Δευτέρα (28/11), ο Υφυπουργός Υγείας, Γιώργος Κωνσταντόπουλος.
Το πρωί επισκέφτηκε το θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Λασιθίου, όπου και χαιρέτησε την ημερίδα για τα άτομα με ειδικές ανάγκες που έγινε εκεί. Επίσης άκουσε την πρόεδρο του Θεραπευτηρίου Μαίρη Μπαλή για τα προβλήματα του ιδρύματος και δεσμεύτηκε να ενισχυθεί το προσωπικό με 8 ακόμα άτομα.
Στη συνέχεια επιθεώρησε τη Παιδόπολη στη Νεάπολη, όπου είδε τον χώρο για να απορήσει αργότερα εάν η τοπική κοινωνία βοηθά καθόλου το ίδρυμα.

Στη Παιδόπολη ΝεάποληςΤέλος επισκέφτηκε το νοσοκομείο Νεάπολης, όπου όμως βρέθηκε σε δύσκολη θέση διότι είχε εξαγγείλει προηγουμένως την δημιουργία κέντρου αποκατάστασης, αλλά ο ίδιος είχε εμπιστευτεί όσα του είχαν πει τόσο ο πρόεδρος της ΔΥΠΕ, όσο και ο πρόεδρος του νοσοκομείου με αποτέλεσμα να απορήσει για το κτίριο και τις υποδομές διότι δεν αρκούν για κάτι τέτοιο.
Τελικά θα εξεταστεί και πάλι το ζήτημα από υπηρεσιακούς παράγοντες για να βρεθεί κάποια άλλη λύση.
Η επίσκεψη οοκληρώθηκε με σύσκεψη υπο την προεδρία του υφυπουργού στο Ηράκλειο.
Κατά την σύσκεψη αποφασίστηκε να εξεταστεί η δημιουργία του κέντρου αποκατάστασης Ανατολικής Κρήτης ίσως και στον Αγιο Νικόλαο, ενώ στους επόμενους μήνες θα αποφασιστεί σε πιο κτίρο θα φιλοξενούνται τα παιδιά που εγκαταλείπονται από τους γονείς τους.
Στο Νοσοκομείο ΝεάποληςΜέχρι τότε τα αγόρια θα μένουν στη Παιδόπολη Νεάπολης και τα κορίτσια στο Κέντρο Παιδικής Μέριμνας στο Ηράκλειο.
Επίσης ο Υφυπουργός δήλωσε ότι από τα 600 άτομα που θα προσληφθούν στον τοέα Κοινωνικής Αλληλεγύης  και Αποκατάστασης, 80 θα έρθουν σε προνοιακά ιδρύματα της Κρήτης.
Όσον αφορά στο αδιέξοδο που έχει περιέλθει η περιουσία του Νοσοκομείου Νεάπολης, ο Υφυπουργός δεσμεύτηκε να εξετάσει το θέμα για να βρεθεί λύση ούτως ώστε το νοσοκομείο να εκμταλευτεί την τεράστια του κληρονομιά.
Print Friendly, PDF & Email

Από manos