Γιώργος ΧατζημαρκάκηςΣτην Επιτροπή Γεωργίας θα συμμετέχει κατά το δεύτερο μέρος της θητείας του στο Ευρωκοινοβούλιο ο Ευρωβουλευτής των Γερμανών Φιλελευθέρων Γιώργος Χατζημαρκάκης.
«Επέλεξα από την επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου να πάω στην Επιτροπή Γεωργίας γιατί την θεωρώ πολύ σημαντική και για τα θέματα που θέλω να προωθήσω για την Κρήτη, αλλά και γενικότερα.

Νομίζω η Γεωργία είναι τώρα στο επίκεντρ και η αγορά των γεωργικών προϊόντων θα έχει μεγάλες αλλαγές τα επόμενα χρόνια. Γνωρίζω τα θέματα της Γεωργίας γιατί οι πρώτες μου σπουδές ήταν στη Γεωπονία και έχω δουλέψει σε αγροκτήματα όχι μόνο στη Γερμανία. Είμαι στη διάθεση των Κρητικών εφόσον υπάρχει ανάγκη για να προωθήσυμε θέματα που αφορούν τη Γεωργία στην Κρήτη», δήλωσε.

Ο Χατζημαρκάκης εξελέγη ένας εκ των ισχυρότερων Ευρωβουλευτών στις Βρυξέλλες.

Το περιοδικό «Impulse», ένα από τα τρία μεγαλύτερα οικονομικά περιοδικά της Γερμανία αξιολογώντας την παρουσία Ευρωβουλευτών κάλεσε 55 μεγάλα γραφεία λόμπι των Βρυξελλών να απαντήσουν στην ερώτηση, ποιος κατά την άποψή τους είναι αυτός που έχει τις καλλίτερες προσβάσεις και επαφές στις Βρυξέλλες.
Μεταξύ των ερωτηθέντων συμπεριλαμβάνονταν σύνδεσμοι, αντιπροσωπείες μεγάλων εταιρειών, δικηγορικά γραφεία και γραφεία δημοσίων σχέσεων. Σύμφωνα με το δημοσίευμα του περιοδικού στο τεύχος 2/2007 οι ερωτηθέντες κατέταξαν τον Ευρωβουλευτή των Γερμανών Φιλελευθέρων (FDP) Γιώργο Χατζημαρκάκη σαν «πολιτικό με χάρισμα» στην 23η θέση των συνολικά 25 εκλεγμένων.
Ο κ. Χατζημαρκάκης είναι ο μόνος Ευρωβουλευτής των Φιλελευθέρων που κατάφερε να κερδίσει μία από τις 25 πολυπόθητες θέσεις. «Χαίρομαι ιδιαίτερα με το αποτέλεσμα αυτό. Είναι αλήθεια ότι αποτελεί μια δικαίωση κυρίως επειδή μέσα σε μόλις δυόμιι χρόνια πέτυχα να διαδραματίσω σημαντικό ρόλο στα πολιτικά δρώμενα των Βρυξελλών» τόνισε ο κ. Χατζημαρκάκης ο οποίος είναι ο μόνος εκ των συμμετεχόντων στην λίστα Ευρωβουλευτών που διανύει την πρώτη του θητεία στο Ευρωκοινοβούλιο.
Ο Γιώργος Χατζημαρκάκης κατέχει την θέση του Προέδρου του Γερμανο-Ελληνικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου (DHW) από το 2004 και διατηρεί άριστες σχέσεις με όλους τους Έλληνες και Κύπριους Ευρωβουλευτές όσο και με τους Επιτρόπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δικτυακοί τόποι του Ευρωβουλευτή:

www.chatzimarkakis.gr
www.chatzi.de

Print Friendly, PDF & Email

Από manos