Πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής Γιώργος Λαζόπουλος
ο υιός Λαζόπουλος αποκαλύπτει τη πινακίδα

Σε κλίμα συγκίνησης, στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής του τρίτου δημοτικού σχολείου Αγίου Νικολάου, δόθηκε το όνομα του ανθρώπου που το οραματίστηκε και το δημιούργησε. Από το απόγευμα της Κυριακής (29/09) το πάρκο ονομάζεται: Πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής Γιώργος Λαζόπουλος

Συνάδελφοι δάσκαλοι, φίλοι, η οικογένεια και μαθητές, βρέθηκαν στον χώρο το απόγευμα της Κυριακής, αποτίοντας φόρο τιμής στον άνθρωπο που μια από τις αγωνίες του ήταν να μάθουν τα παιδιά να κυκλοφορούν σωστά με τα οχήματα τους.

Έτσι, κάπου στα τέλη της δεκαετίας του ’90 μιλώντας με τον Γιάννης Λιονάκη, πρόεδρο του Συλλόγου Πρόληψης τροχαίων ατυχημάτων ΕΣΥ. ΠΡΟ.Τ.Α., μπήκε στο μυαλό η ιδέα.

Πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής Γιώργος Λαζόπουλος
ο Γιώργος Λαζόπουλος

Εκείνη την εποχή δεν υπήρχαν πουθενά πάρκα κυκλοφοριακής αγωγής. Με αρκετές δυσκολίες, ξεκίνησε η δημιουργία με αποτέλεσμα το πάρκο να εγκαινιαστεί στις 5 Ιουνίου του 2000. Έκτοτε χρησιμοποιείται από τους μαθητές μέχρι σήμερα.

Για τον Γιώργο Λαζόπουλο μίλησαν η διευθύντρια του σχολείου Άννα Μουντράκη, ο προϊστάμενος πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Μανώλης Μακράκης, ο πρώην διευθυντής του σχολείου κ. Καλύβας, ο Γιάννης Λιονάκης, η σύζυγος Λαζόπουλου Έφη Παχυγιαννάκη και τέλος ο πρωτοπρεσβύτερος Ευάγγελος Παχυγιαννάκης.

ο Νίκος Χρυσάκης, παρών και στα εγκαίνια το 2000, δεν κατάφερε να μιλήσει λόγω συγκίνησης.

Όλες οι ομιλίες στο video:

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos