Πέμπτη 14 Δεκέμβρη 2017, 24ωρη απεργία
απεργία, συλλαλητήριο

Θέμα: 24ωρη απεργία την Πέμπτη 14 Δεκέμβρη 2017, Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Την Πέμπτη 14 Δεκέμβρη οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο και στον Ιδιωτικό Τομέα απεργούμε για να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα δικαιώματά μας και να σταματήσουμε τη λαίλαπα των μνημονιακών μέτρων, που η σημερινή κυβέρνηση εφαρμόζει όπως έκαναν και οι προηγούμενες. Απεργούμε εν όψει της ψήφισης νέων αντιλαϊκών και αντιδραστικών
μέτρων στη Βουλή. Ο προϋπολογισμός λιτότητας και δυσβάσταχτης φορολόγησης, για ακόμα μια φορά βαραίνει τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις μικρές επιχειρήσεις.

Ήδη, πέρα από τα μέτρα του προϋπολογισμού για το 2018 (κατάργηση ΕΚΑΣ, αύξηση του ΦΠΑ, αύξηση ασφαλιστικών εισφορών, περικοπή κοινωνικών επιδομάτων κτλ), η κυβέρνηση έχει ψηφίσει με τον Ν. 4442/2017 τη μείωση του αφορολόγητου από 9.545 ευρώ στα 5.681 ευρώ, που συνεπάγεται αφαίμαξη ενός μισθού ετησίως και με τον Ν.4387/2016 περικόπτει τις κύριες και επικουρικές συντάξεις μέχρι και 40% για παλαιούς και νέους ασφαλισμένους.

Το ξεθεμέλιωμα της Κοινωνικής Ασφάλισης και Σύνταξης και η προώθηση μέτρων που οδηγούν στη σφαγή μας δεν μπορεί να έχει την συγκατάθεσή μας. Τα ισοδύναμα και οι κόκκινες γραμμές μεταμορφώνονται σε συνολική επίθεση απέναντι στο δικαίωμα της επιβίωσης του λαού. Η επίθεση ΕΕ, Δ.Ν.Τ, Κυβέρνησης στα Εργασιακά- Ασφαλιστικά και η φτωχοποίηση του λαού δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη.

Ως εργαζόμενοι στο Δημόσιο διεκδικούμε:

1. Κατάργηση του Νόμου για το συνταξιοδοτικό (ν. 4387/2016).
2. Κατάργηση της τροπολογίας Γεροβασίλη για την αξιολόγηση.
3. Μισθούς και συντάξεις αξιοπρέπειας. Ξεπάγωμα του μισθολογίου.
4. Υπολογισμό της διετίας 2016-2018 για τη μισθολογική μας εξέλιξη.
5. Μαζικούς διορισμούς σε όλα τα πραγματικά κενά με γνώμονα το βασικό πτυχίο και την προϋπηρεσία.
6. Κανένας πλειστηριασμός για την πρώτη κατοικία για τους εργαζόμενους που αδυνατούν να πληρώσουν.
7. Να σταματήσει η φορολογική επιδρομή και η καταλήστευση του εισοδήματός μας. Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ.
8. Καμία αλλαγή στον συνδικαλιστικό νόμο.

Θα υπερασπίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις το δικαίωμα στην απεργία, που κατακτήθηκε με αγώνες και θυσίες.

ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ…

Ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου μιλώντας στο Αναπτυξιακό Συνέδριο στην Κέρκυρα (5-12-2017), ομολόγησε ότι υπέγραψε με τους θεσμούς (τη γνωστή τρόικα):

Α. Την υποχρέωση των εκπαιδευτικών να βρίσκονται στο σχολείο 30 ώρες την εβδομάδα.
Β. Να τεθούν κριτήρια στις επόμενες συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων.
Γ. Στην επιλογή των Στελεχών Εκπαίδευσης να συμμετέχει το ΑΣΕΠ.
Δ. Αξιολόγηση στελεχών εκπαίδευσης και αυτοαξιολόγηση σχολικών μονάδων.

Τι επιδιώκει όμως το υπουργείο υποχρεώνοντας τους εκπαιδευτικούς να παραμένουν 30 ώρες στο σχολείο;

Η κυβέρνηση ας αναλάβει τις τεράστιες ευθύνες που έχει για την υποχρηματοδότηση της παιδείας και την αδιοριστία των εκπαιδευτικών, όχι όμως φορτώνοντας ακόμη περισσότερα βάρη στις πλάτες μας, έχοντας ταυτόχρονα αδειάσει τις τσέπες μας…

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π. Ε. Ιεράπετρας «Μαρία Λιουδάκη» καλεί όλους & όλες τους /τις συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά και δυναμικά στην απεργία και στη συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία Ελευθερίας στις 11:00 π.μ.

ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ στην Απεργία την ΠΕΜΠΤΗ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2017. ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ.

Σας ενημερώνουμε επίσης ότι ο Σύλλογός μας ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα για προσφορά αίματος στην Αιμοδοσία που διοργανώνει ο Σύλλογος Εθελοντών Χριστιανών Αιμοδοτών Ιεράπετρας & Σητείας «Ο Ελεήμων» την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου (16:00 – 19:30) και την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017 (09:00 – 13:30), καλεί τα μέλη του να συμμετάσχουν προσφέροντας αίμα. Όσοι ενδιαφέρονται να προσφέρουν αίμα πρέπει να έχουν μαζί τους την ταυτότητά τους και τον ΑΜΚΑ και να μην έχουν καταναλώσει φάρμακα και αλκοόλ.

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος Η Γενική Γραμματέας
Γιάννης Πασπαράκης Κυριακή Κουρούπη

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos