Ζερβός, Λεμονής
Ζερβός, Λεμονής

Την στελεχιακή αποδυνάμωση των υπηρεσιών του Δήμου και τους κραδασμούς που αυτή έχει επιφέρει στον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης, στηλίτευσε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, κατά την διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο Κ.Α.Π.Η Αγίου Νικολάου, με αφορμή την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας !

Ο κ. Ζερβός, γνωστοποίησε στους παριστάμενους, ότι η δημοτική αρχή, στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής που έχει χαράξει, προέκρινε την μετακίνηση δύο μόνιμων κοινωνικών λειτουργών που υπηρετούσαν στο δήμο,

στην αντιπεριφέρεια Λασιθίου και συγκεκριμένα στην υπηρεσία που διαχείριζεται τα επιδόματα όλου του νομού, εξηγώντας παράλληλα ότι οδηγήθηκε στην απόφαση αυτή, θεωρώντας προτεραιότητα την επιβίωση των αναξιοπαθούντων συμπολιτών μας.

Ο ίδιος αναφερόμενος στην παρουσία των τεσσάρων νέων κοινωνικών λειτουργών που καλούνται σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα (8 μήνες) να στηρίξουν τις υφιστάμενες δομές του Οργανισμού Κοινωνικών Υπηρεσιών του δήμου (Ο.Κ.Υ.Δ.Α.Ν), αναγνωρίζοντας παράλληλα την «αστάθεια» που παρατηρείται λόγω της έλλειψης μόνιμου προσωπικού στον ευαίσθητο αυτό τομέα,  εξήρε την παρουσία εθελοντών με την στήριξη και τις άοκνες προσπάθειες των οποίων κατέστει δυνατή, σε περιόδους ιδιαίτερα δύσκολες, τόσο η λειτουργία των: Κοινωνικών Παντοπωλείων ( Άγιος Νικόλαος-Νεάπολη)-Κοινωνικού Φροντιστηρίου καθώς και η οργάνωση νέων καινοτόμων δράσεων στα λειτουργούντα κέντρα προστασίας ηλικιωμένων.

μέλη του ΚΑΠΗ, στη γιορτή
μέλη του ΚΑΠΗ, στη γιορτή

Τέλος κάλεσε τα μέλη του Κ.Α.Π.Η, να προτείνουν αλλά και να συμμετέχουν ενεργά σε κάθε δράση που αναλαμβάνεται με στόχο την ενδυνάμωση των δεξιοτήτων τους, την ψυχαγωγία, αλλά και την αντιμετώπιση των επιμέρων αναγκών τους.

Τον χαιρετισμό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πέτρας & Χερρονήσου κ.κ. Γερασίμου, μετέφερε ο πρωτ΄ Κωνσταντίνος Χαλκιαδάκης, ενώ την εκδήλωση χαιρέτισαν ο πρόδρος του Ο.Κ.Υ.Δ.Α.Ν κ. Νικόλαος Μουδατσάκης, η νέα πρόεδρος του συλλόγου των ηλικιωμένων κ. Αθηνά Μαρνέλλου, καθώς και ο απερχόμενος πρόεδρος κ. Γ.Μπρόκος.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν επίσης η αντιδήμαρχος Αγίου Νικολάου και μέλος του Δ.Σ του Οργανισμού, κ. Δέσπω Καρνιαδάκη καθώς και αντιπρόεδρος του Ο.Κ.Υ.Δ.Α.Ν κ.Μιχάλης Λεμονής.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos