ΠροσκεκλημένοιΣτις νέες εγκαταστάσεις των πιεστηρίων της κοντά στον υποσταθμό της ΔΕΗ, λίγο έξω από τον Αγιο Νικόλαο, έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη της πίτα η εφημερίδα Ανατολή. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε αρκετός κόσμος, αλλά και ο Μητροποίτης Πέτρας και Χερρονήσου Νεκτάριος, ο οποίος ευλόγησε την πίττα.

Εδώ και μερικές εβδομάδες, η εφημερίδα δεν τυπώνεται πλέον στα γραφεία της στον Αγιο Νικόλαο, όπως γινόταν από την αρχή, αλλά στη νέα εγκατάσταση εκτύπωσης. Ένα νέο κτίριο, περίπου 1.5 χιλιόμετρο έξω από τη πόλη, στέγασε το πιεστήριο και σε λιγότερο από μισή ώρα, η εφημερίδα είναι έτοιμη.

Η σύνταξη και τα γραφεία της εφημερίδας παραμένουν στο γνωστό χώρο, στην οδό Πολυτεχνείου, μερικά μέτρα από τη Νομαρχία Λασιθίου.

Μετά την ευλογία και τη κοπή της πίτας, οι καλεσμένοι, ξεναγήθηκαν στις νέες εγκαταστάσεις εκτύπωσης, μαθαίνοντας πως τυπώνεται μια σύγχρονη εφημερίδα.

Η εφημερίδα ΑΝΑΤΟΛΗ, πρωτοεκδόθηκε το 1932 από τον Μιχάλη Κοζύρη. Στη συνέχεια την έκδοση ανέλαβε ο Ηλίας Κοζύρης, ενώ σήμερα διευθύνει την εφημερίδα η Πόπη οζύρη. Εϊναι η μοναδική καθημερινή εφημερίδα στο Νομό Λασιθίου.

Ηλίας Κοζύρης

Print Friendly, PDF & Email

Από manos