ΚανάκηςΑντιδράσεις προκάλεσε η απόφαση του Οργανισμού Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΟΕΕΚ) να πάρει τον εξοπλισμό του ΙΕΚ Αγίου Νικολάου για να το μεταφέρει σε άλλα σημεία της χώρας, αφού ουσιαστικά το μεγαλύτερο μέρος του, δεν χρησιμοποιείται πλέον.
Φέτος στον ¶γιο Νικόλαο, λειτουργεί μόλις ένα τμήμα, με λίγους μαθητές, αφού δεν υπήρξε ενδιαφέρον για τις υπόλοιπες ειδικότητες. Η πτώση των βάσεων στα ΤΕ και ΑΕΙ, η στέγαση του συγκεκριμένου σχολείου ουσιαστικά σε παράγκες, αλλά και η γενικότερη αδιαφορία, έφεραν την απαξίωση του ΙΕΚ με αποτέλεσμα τελικά η κεντρική διοίκηση να αποφασίσει τη διακοπή λειτουργίας και την μεταφορά των υλικών σε άλλα σημεία της Ελλάδας.

Όπως μας είπε ο διευθυντής του ΙΕΚ κ. Κανάκης: «είχαν εγκριθεί για να ξεκινήσουν κάποιες ειδικότητες. Απ΄ αυτές τις ειδικότητες δεν συμπλήρωσε κανένα πάνω από έξι αιτήσεις. Να σας πως συνολικά ότι είχαμε οκτώ αιτήσεις εγγραφών για επιλογή, μόνο οχτώ αιτήσεις. Απλώς συμπληρώσαν το τμήμα «Διοικητικό και Οικονομικό Στέλεχος Επιχείρησης» που είχε εννιά άτομα, έγιναν δώδεκα γιατί τρεις έχουν δικαίωμα από το ΤΕΕ Β΄ κύκλου αντίστοιχης ειδικότητας να εγγραφούν στο τρίτο εξάμηνο. Έτσι ενώ ήταν εννιά άτομα τώρα το τμήμα «Διοικητικό και Οικονομικό Στέλεχος Επιχείρησης» έγινε δώδεκα άτομα.

Σχετικοί Δικτυακοί Τόποι

ΟΕΕΚ 

 ΙΕΚ Αγίου Νικολάου

Print Friendly, PDF & Email

Από manos