Κεντρικό

Παγκρήτια Τράπεζα

ΔΩΡΕΑΝ ΜΗΝΙΑΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΠΑΓΚΡΗΤΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ & ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ

Σε μια νέα πρωτοποριακή έκδοση με τίτλο ΠΑΓKΡΗΤΙΑ ΑΓΡΟΝΕΑ προχώρησε η Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα, το πρώτο τεύχος της οποίας ήδη διανέμεται δωρεάν μέσα από το δίκτυο των καταστημάτων της.

Το έντυπο, το οποίο εκδίδεται σε μηνιαία βάση, φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο ενημέρωσης των αγροτών και των αγροτικών φορέων, για καίρια ζητήματα του αγροτικού χώρου, όπως για πηγές χρηματοδότησης μέσα από Εθνικά και Κοινοτικά προγράμματα, για δράσεις, κανονισμούς και καθεστώτα ενίσχυσης του Αγροτικού τομέα, καθώς και για ευρύτερες εξελίξεις της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ).
Η έκδοση λειτουργεί συμπληρωματικά με την αναλυτική πληροφόρηση που υπάρχει στην ηλεκτρονική Υπηρεσία Πληροφόρησης Φορέων, στην ιστοσελίδα της Τράπεζας, www.pancretabank.gr, όπου στην Ενότητα ΑΓΡΟΤΕΣ-ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΙ περιλαμβάνεται ολοκληρωμένη ενημέρωση για τα αγροτικά ζητήματα και για τα Τρέχοντα και Υπό Διαβούλευση Προγράμματα του αγροτικού χώρου.
Εντάσσεται δε, στο πλαίσιο της στρατηγικής της για ολοκληρωμένη παρέμβαση στον Αγροτικό Τομέα μέσα από 5 κύριους άξονες που περιλαμβάνουν:

  • Παροχή ολοκληρωμένων ενημερωτικών και υποστηρικτικών υπηρεσιών με συνδυασμό ενεργειών για την εξειδικευμένη και εξατομικευμένη εξυπηρέτηση των φορέων του Αγροτικού χώρου. Σύγχρονα σχήματα συνεργασίας με συνεταιριστικούς φορείς (πιλοτική λειτουργία κοινών καταστημάτων μέσα σε αγροτικούς συνεταιρισμούς, Συνεταιριστική Πίστη, καθετοποιημένη κάλυψη χρηματοοικονομικών αναγκών με βάση τις ανάγκες κάθε συνεταιριστικού φορέα).
  • Εξειδικευμένα Τραπεζικά προϊόντα και υπηρεσίες για τον αγροτικό τομέα, (ειδικά επενδυτικά προϊόντα σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, δάνεια για συμμετοχή σε Αναπτυξιακούς Νόμους, χρηματοδότηση επενδυτικού έργου έναντι επιδότησης κλπ)
  • Συνεργασία με Ερευνητικούς-Επιστημονικούς φορείς (ΜΑΙΧ, ΙΤΕ, ΤΕΙ Κρήτης, ΙΣΕΜ κ.α.) – Ανάπτυξη της Διασυνεταιριστικής συνεργασίας, με την ίδρυση του φορέα ΣΥΝΔΙΑΣ (Συνδέσμου Διασυνεταιριστικής Συνεργασίας).

 

Print Friendly, PDF & Email

Από manos