Συλαλλητήριο Το απόγευμα της Τετάρτης (11.1) οι οικονομικοί μετανάστες της Κρήτης οι κοινωνικοί φορείς, ανθρωπιστικές οργανώσεις αλλά και τα κόμματα οργανώνουν συλλαλητήριο στο Ρέθυμνο με κύριο θέμα την πάταξη κάθε μορφής ξενοφοβίας και ρατσισμού. Αφορμή για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης στάθηκε δυστυχώς η δολοφονία του 17χρόνου αλβανού Εντισόν Γιαχάϊ.
Κάθε απόγευμα μέλη της αλβανική κοινότητα και ρεθυμνιώτες, στην προσπάθεια να εξομαλύνουν την κατάσταση αλλά και να ξεπεραστούν κάποιες απαρχαιωμένες αντιλήψεις θα μοιράζουν αντιρατσιστικά κείμενα που θα αναφέρουν «το σκληρό αυτό έγκλημα έχει σαφώς ρατσιστική χροιά: η εισβολή στο σπίτι του θύματος και η επίθεση στον άρρωστο πατέρα του δε θα γινόταν αν το θύμα δεν ήταν Αλβανός….
Καλούμε όλους τους πολίτες του Ρεθύμνου να καταδικάσουν έμπρακτα τα συγκεκριμένα ρατσιστικά φαινόμενα συμμετέχντας στην παγκρήτια πορεία την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου, ώρα 7, με αφετηρία το Δημαρχείο».
 
Να σημειωθεί ότι η πλευρά των κατηγορούμενων ισχυρίζεται ότι τα κίνητρα δεν ήταν διόλου ρατσιστικά. Εν αναμονή της δίκης.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos