Παγκόσμια ημέρα νερού, συνομιλώντας με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΝΝ
ο Μανώλης Καραβελάκης

Με την ευκαιρία της 22ας Μαρτίου, παγκόσμιας ημέρας νερού, μιλήσαμε με τον πρόεδρο της Δημοτικής Επιχείρησης ύδρευσης αποχέτευσης Αγίου Νικολάου Μανώλη Καραβελάκη, για όλα τα θέματα που απασχολούν τη περιοχή όσον αφορά το νερό.

Οι φετινές συνθήκες που επικράτησαν στη Κρήτη, η έλλειψη ουσιαστικά βροχοπτώσεων και χιονοπτώσεων, έχουν προβληματίσει την επιχείρηση, πως θα αντιμετωπίσει την ερχόμενη τουριστική περίοδο και τι μέτρα θα πρέπει να λάβει εάν η λειψυδρία επιταθεί.

Παγκόσμια ημέρα νερού, συνομιλώντας με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΝΝ
οι βροχές στην Ελούντα σε σχέση με τη ζήτηση

Κύριο μέλημα της ΔΕΥΑΑΝ η ευαισθητοποίηση του πληθυσμού, ακόμα και από τα σχολεία. Αλλά και τους μεγάλους σε ηλικία. Δεν είναι τραγικά τα πράγματα, αλλά θα πρέπει να μάθουμε να σεβόμαστε το αγαθό του νερού, να κάνουμε οικονομία και να βρούμε εναλλακτικές λύσεις.

Το φράγμα του Αποσελέμη φέτος θα δώσει το λίγο νερό που έχει μόνο Ιούλιο και Αύγουστο, συζητείται η αφαλάτωση σε Ελούντα και Άγιο Νικόλαο, ενώ υπάρχουν σκέψεις δημιουργίας ενός παράλληλου δικτύου νερού που θα διακινεί το αποτέλεσμα του βιολογικού καθαρισμού για πότισμα, ως δευτερεύον νερό. Το δίκτυο τηλεμετρίας θα επεκταθεί και στο απάνω Μεραμπέλλο για να υπάρχει εικόνα τι αντλείται, τι χάνεται και ο ΤΟΕΒ θα παραχωρήσει για τους επόμενους μήνες δυο γεωτρήσεις.

Απολογισμός έργων

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos