Με τη "πραμάτια" στο χέρι...Το ευχαριστήθηκαν οι πιτσιρικάδες από τα δημοτικά σχολεία της περιοχής όταν στα πλαίσια της Παγκόσμιας ημέρας Περιβάλλοντος, ξεχύθηκαν στις παραλίες και αφού φόρεσα τα γάντια τους μάζεψαν ότι δεν είχε σχέση με τον χώρο. Από αποτσίγαρα, μέχρι χαρτοπετσέτες και ότι άλλο βάλει ο νους, αφού οι περισσότεροι από μας, ελάχιστα σεβόμαστε το περιβάλλον.

Ως είθισται, κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου, όλοι εμείς προσπαθούμε να ξορκίσουμε τις τύψεις μας για την ασέβεια και τον βιασμό που επιφυλάσσουμε στον περιβάλλοντα χώρο και έτσι, αυτή την ημέρα προσπαθούμε να ευαισθητοποιήσουμε τουλάχιστον τα παιδιά μας.
Να και μια ωλήνα !Έτσι, λοιπόν, δημοτικά σχολεία του Αγίου Νικολάου εξέδραμαν μέχρι την Δημοτική πλαζ και καθάρισαν την ακτή, για να δεχτούν δώρα από τον Δήμο Αγίου Νικολάου και τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων, η Ειδική Ομάδα Διάσωσης Κρήτης, καθάρισε τον βυθό του λιμανιού Αγίου Νικολάου, ανασύροντας μέχρι και σωλήνες, σχολεία στη Νεάπολη φύτεψαν δέντρα, κλπ. Κλπ.
Βέβαια αυτό μόνο δεν αρκεί. Αφού όλοι πλέον παραδέχονται ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτής της χώρας είναι η έλλειψη ουσιαστικής παιδείας, κάθε μέρα που περνάει θα ‘πρεπε να είναι ημέρα αφιερωμένη στο περιβάλλον. Αντ’ αυτού, καίμε, μολύνουμε, βιάζουμε, λεηλατούμε………………..

5η Ιουνίου. Παγκόσμια ημέρα προστασίας του Περιβάλλοντος, η μνημόσυνο;

 
Γράφει ο: Γιώργος Τουτουδάκης
Print Friendly, PDF & Email

Από manos