ΛάδιΗ Δημοτική Επιχείρηση Τουριστικής Ανάπτυξης Αγίου Νικολάου (ΔΕΤΑΔΑΝ) στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού οργάνωσε εκδήλωση που έλαβε χώρα, στο ώρο της Λίμνης, με κύριο θέμα «10η Παρουσίαση Γαστρονομία στο Λασίθι, Εμφάνιση και Γεύση».

 
Μηνύματα για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού
 
1. Η παγκόσμια ημέρα τουρισμού συμπίπτει τη φετινή χρονιά με την ψήφιση στη Βουλή ενός νομοσχεδίου που λύνει πολλά και ουσιαστικά προβλήματα που ταλάνιζαν επί χρόνια το Νομό μας.
 
Η μείωση του πλαφόν για τη δημιουργία νέων ξενοδοχειακών μονάδων από τα 20 στρέμματα στα 10, η ίδρυση γραφείων υπό την αιγίδα του ΕΟΤ και στις 3 πόλεις του Νομού μας, η ρύθμιση του προβλήματος της αλλαγής χρήσης των ξενοδοχείων εντός σχεδίου πόλεως αποτελούν ορισμένα από τα σαφή δείγματα της κυβερνητικής βούλησης για να βοηθήσει το τουριστικό προϊόν να γίνει περισσότερο ανταγωνιστικό.
 
Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και το αρμόδιο Υπουργείο Τουρισμού αξιοποιούν τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα με σύμμαχο την τουριστική προβολή αλλά και την εκμετάλλευη της Ολυμπιακής μας προίκας.
 
Αυτά τα συγκεκριμένα βήματα οφείλουν να έχουν και συνέχεια. Αφού σ’ ένα διεθνές ανταγωνιστικό περιβάλλον θα πρέπει πέρα της αξιοποίησης των συγκριτικών μας πλεονεκτημάτων με τα οποία μας προίκισε φύση να στοχεύσουμε και σε άλλες μορφές εναλλακτικού τουρισμού, να πετύχουμε την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και βέβαια να καλύψουμε τις χρόνιες παθογένειες που σχετίζονται με την έλλειψη των απαραίτητων υποδομών.
 
Σ’ αυτή την προσπάθεια πέραν των ενεργειών που οφείλει η πολιτεία απαραίτητη είναι η αρωγή όλων όσων εμπλέκονται με το τουριστικό προϊόν. Η ανάπτυξη τουριστικής συνείδησης είναι προαπαιτούμενο για τα βήματα προόδου που θα γίνουν στο μέλλον. Και αυτό είναι υπόθεση όλων μας.
 
Ιωάννης Πλακιωτάκης
Βουλευτής Ν. Λασιθίου – Νέα Δημοκρατία
 
2. Η σημερινή γιορτή αφορά ιδιαίτερα τον Δήμο Αγίου Νικολάου. Διότι ο τουρισμός, δίνει πνή και δυναμική στα περισσότερα πεδία της οικονομικής δραστηριότητας του τόπου. Κινητοποιεί και τροφοδοτεί μια σειρά από άλλους κλάδους, όπως είναι το εμπόριο, η βιοτεχνία και οι κατασκευές. Ενδυναμώνει και στηρίζει τον πολιτισμό. Πιστεύω επίσης, πως είναι ο μοναδικός κλάδος της οικονομίας μας, που μπορεί να ευνοήσει σε μεγάλο βαθμό την ισόρροπη ανάπτυξη στην περιοχή.
 
Γι� αυτό ο τουρισμός, τόσο στο στρατηγικό σχεδιασμό, όσο και στο σύγχρονο αναπτυξιακό σχέδιο, του συνδυασμού «Δημοτική Αγανέννηση» καέχει κεντρική θέση. Διότι με την βελτίωση των υποδομών, και την ενίσχυση των ιδιωτικών και δημόσιων επενδύσεων που αφορούν στο τουριστικό προϊόν, έχουμε απόδοση σημαντικών οικονομικών αποτελεσμάτων.
 
Αναμφισβήτητα, μας δίδεται η ευκαιρία να μειώσουμε την ανεργία, εντείνοντας τις προσπάθειες μας για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, όπως επίσης, αξιοποιώντας κατάλληλα τις προτάσεις για την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού. Έτσι σταθεροποιήσουμε τις θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα και οδηγούμαστε στην αύξηση των εισοδημάτων των εργαζόμενων. Για να έχουμε όμως σίγουρα αποτελέσματα, πρέπει να πιστέψουμε στις δυνατότητες μας.
 
Να πιστέψουμε στις ικανότητες όλων μας. Στη δημιουργικότητα κάθε πρωτοβουλίας, τόσο της δημόσιας, όσο και της ιδιωτικής. Πρέπει και ο Δήμος Αγίου Νικολάου να αναλάβει τις απαιτούμενες πρωτοβουλίες για να διαμορφώσει όλες τις σχετικές αποφάσεις για την ενίσχυση της ζήτησης και της προσφοράς του τουριστικού προϊόντος.
 
Θα εργαστούμε, – και ήδη έχουμε αρχίσει με την σύνταξη του προγράμματος μας- για να επιτύχουμε τον στόχο της αναβάθμισης της ποιότητας του τουριστικού προϊόντος, εμπλουτίζοντας το με προτάσεις που αφορούν στην ανάπτυξη ειδικών μορφών τουρισμού.
 
Πιστεύω ότι η καρδιά του τουρισμού μπορεί να χτυπά στον Άγιο Νικόλαο. Υποστηρίζω ότι ο Δήμος μας μπορεί να καταστεί ξανά, ένας από του σημαντικότερους διεθνής τουριστικούς προορισμούς, μέσα στα επόμενα χρόνια. Και για να το επιτύχουμε αυτό πρέπει να εργαστούμε με σχέδιο, όραμα και αποφασιστικότητα. Και είμαι βέβαιος ότι θα πετύχουμε. Γι� αυτό σήμερα που γιορτάζουμε την Παγκόσμια ημέρα Τουρισμού, θεωρώ ότι γιορτάζουμε το Μέλλον μας.
 
Κωνσταντίνος Τσουκάκης
Υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Αγίου Νικολάου
 
 
3. Ο νέος Δήμος θα συμβάλλει στην ανάπτυξη ποιοτικού τουρισμού, αναπτύσσοντας υποδομές θεματικού και ειδικού ενδιαφέροντος τουρισμού.
 
Θα βοηθήσει τις μικρές τουριστικές επιχειρήσεις προσφέροντας πληροφορίες, συμβουλές και στήριξη.
 
Θα οργανώσει μία πολύπλευρη τουριστική προβολή της πόλης Θα δώσει λύσεις στο κυκλοφοριακό αι τα προβλήματα στάθμευσης.
 
Η υπηρεσία καθαριότητας θα διευρυνθεί σε υπηρεσία περιβάλλοντος και επίμονα θα επιδιώξουμε την ευαισθητοποίηση και ενεργή συμμετοχή των δημοτών.
 
αζί διασφαλίζουμε
  • Καθαριότητα
  • Περισσότερο πράσινο
  • Μικρότερη ηχορύπανση
  •  Αισθητική Αναβάθμιση

Μαζί δίνουμε στον τόπο μας το χαμένο μας χαμόγελο

Δημήτρης Κουνενάκης
Υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Αγίου Νικολάου

Print Friendly, PDF & Email

Από manos