Ο Περιφερειάρχης με τις μαθήτριες

Από τη συνάντηση

Δύο παιδιά από την Γεωργία που τραγούδησαν με επιτυχία Ελληνικά τραγούδια και απέσπασαν διακρίσεις και επαίνους σε διαγωνισμό της Γεωργιανής Τηλεόρασης επισκέφθηκαν με δαπάνη της Περιφέρειας Κρήτης, το Ηράκλειο. Τα παιδιά φιλοξενήθηκαν μέχρι την Παρασκευή μετά από συνεννόηση της Περιφέρειας με την Νομαρχία Ηρακλείου στις κατασκηνώσεις της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης στο Κοκκίνι Χάνι.

Στη συνέχεια εξ αιτίας του πολέμου που ξέσπασε έμειναν επιπλέον ημέρες και φιλοξενήθηκαν στο ξενοδοχείο «Νανά Μπήτς» στη Χερσόνησο. Πρόκειται για τις Nikolishvili Nino, Kandelaki Ana, και ένα συνοδό τους. Τα δυο παιδιά με το συνοδό τους επισκέφθηκαν σήμερα τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας κ. Σεραφείμ Τσόκα και του εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους για την όλη προσφορά και φιλοξενία ενώ μίλησαν με τα πλέον θερμά λόγια για την Κρήτη. Από την πλευρά του ο κ. Τσόκας συνομίλησε μαζί τους και ευχήθηκε να υπάρξει ειρήνη στην περιοχή τους. Παράλληλα ευχήθηκε καλή δύναμη , καλή τύχη και τους προσέφερε αναμνηστικά δώρα.
Η Περιφέρεια Κρήτης – τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Τσόκας – σε συνεργασία με την Πρεσβεία μας στην Τιφλίδα πριν από αρκετό καιρό είχε αναλάβει την δέσμευση να φέρει και να φιλοξενήσει στην Κρήτη δύο μαθήτριες και τον συνοδό τους μετά από διαγωνισμό που είχε πραγματοποιηθεί στην Γεωργιανή τηλεόραση. Έτσι λοιπόν το κάναμε αυτό πράξη και φέραμε στην Κρήτη τα παιδιά.
Προέκυψε όμως ο πόλεμος και έτσι αφού ενημερώσαμε την Πρεσβεία τους αποφασίσαμε να κρατήσουμε τα παιδιά εδώ μέχρι σήμερα που το αεροδρόμιο πλέον της Τιφλίδας είναι ανοιχτό και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Τα παιδιά θα φύγουν αύριο από εδώ , θα πάνε στην Αθήνα για μερικές ημέρες και από κεί θα πετάξουν πίσω στην πατρίδα τους.
Θέλω ,επεσήμανε ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας, να ευχαριστήσω την Νομαρχία Ηρακλείου γιατί στην Α΄ περίοδο φιλοξενήθηκαν στις παιδικές κατασκηνώσεις της . Θέλω επίσης ανέφερε ο κ. Τσόκας να ευχαριστήσω τον κύριο και την κυρία Καράτζη γιατί φιλοξένησαν στη συνέχεια τα παιδιά. Και τέλος να ευχηθώ στα δυο κορίτσια καλή τύχη.

Από τη Περιφέρεια Κρήτης

Print Friendly, PDF & Email

Από manos