Παιδόπολη ΝεάποληςΗ Παιδόπολη Νεάπολης, είναι ένα ιστορικό ίδρυμα, μέσα από το οποίο, πολλά παιδιά που ατύχησαν στη ζωή τους απ όλη την Ελλάδα, είχαν μια δεύτερη ευκαιρία να επιβιώσουν και να ενταχθούν ισότιμα στη κοινωνία.
Το τελευταίο χρονικό διάστημα, κάποιοι σχεδιάζουν για αυτά τα παιδιά, αλλά χωρίς τη γνώμη τους ή τη γνώμη της τοπικής κοινωνίας, που δεκαετίες τώρα έχει αγκαλιάσει και στηρίζει το ίδρυμα.
Πριν από δύο μήνες περίπου, είχαμε αποκαλύψει τα σχέδια για μετατροπή της Παιδόπολης σε κέντρο αποτοξίνωσης, κάτι που δεν υφίσταται πλέον.

Τώρα όμως το πρόβλημα έχει να κάνει με τη σίτιση των παιδιών.
Εδώ και κάποιο διάστημα βρίσκεται ε εξέλιξη διαγωνισμός πρόσληψης μάγειρα μέσα από διαδικασίες του ΑΣΕΠ, κάτι που όμως καθυστερεί.
Μέχρι πρότινος τα παιδιά σιτιζόντουσαν από τα μαγειρεία του Νοσοκομείου Νεάπολης, λόγω όμως έλλειψης προσωπικού αυτή η λύση δεν μπορεί υφίσταται πλέον.
Με παρέμβαση του διοικητή της ΔΥΠΕ Κρήτης, κ. Καλατζάκη, αποσπάστηκε μάγειρας από το Βενιζέλειο Νοσοκομείο, λύση βέβαια προσωρινή.
Ο χρόνος όμως τρέχει και κάποια στιγμή η Παιδόπολη θα μείνει χωρίς μάγειρα. Μήπως θα έπρεπε τότε να ζητήσουμε από τα μέλη του ΑΣΕΠ, που μονίμως καθυστερούν, να μαγειρεύουν για τα παιδιά;

Κάποια πράγματα ξέρετε, δεν περιμένουν.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos