Η έδρα του Ιδρύματος

Ιερά Μονή Τοπλού

Mε αφορμή την προσπάθεια συγκεκριμένων κύκλων, πού καλύπτονται κάτω από το πέπλο της δήθεν προστασίας του περιβάλλοντος και στοχεύουν στην ακύρωση της αναπτυξιακής προσπάθιας του Εκκλησιαστικού Κοινωφελούς Ιδρύματος «Παναγία η Ακρωτηριανή» της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας στη Μονή Τοπλού, υπεύθυνα πληροφορούμε τον λαό της περιοχής μας και της Κρήτης γενικότερα και ανακοινώνουμε τα εξής:

  • Το όλο εγχείρημα για την αξιοποίηση της περιουσίας του Ιδρύματος υποστηρίζουν και προωθούν η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λασιθίου, το σύνολο των Δήμων και των Φορέων της περιοχής μας.
  • Κατά τη διαδικασία έγκρισης από το Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. και τα συναρμόδια Υπουργεία της πρωτότυπης για τα ελληνικά δεδομένα Μελέτης των Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, η οποία πληροί τους αυστηρούς όρους προστασίας του περιβάλλοντος, ελήφθησαν υπ΄ όψιν όλες οι ενστάσεις και οι αντίθετες απόψεις, που εκφράστηκαν κατά καιρούς προφορικά ή γραπτά και οι οποίες μνημονεύονται στο προοίμιο της κοινής Υπουργικής απόφασης.
  • Έτσι, λοιπόν, οι κατά καιρούς αιτιάσεις και οικολογικές ανησυχίες, που είναι γνωστές από τις κοινές συσκέψες ή ημερίδες, που κατά το παρελθόν έγιναν στην περιοχή, έχουν ληφθεί υπ΄ όψιν και έχουν αντιμετωπισθεί από ειδικές μελέτες και από έγκριτους ειδικούς μελετητές.
  • Συνεπώς, δεν μπορούμε να κατανοήσουμε για ποιό λόγο και με ποιές επιδιώξεις παραβλέπεται και πολεμείται σκόπιμα η μοναδική μέχρι σήμερα ευκαιρία για οικονομική ανάπτυξη και πρόοδο της τοπικής μας κοινωνίας.
  • Η δική μας επιδίωξη ως τοπική Εκκλησία και Εκκλησιαστικό Κοινωφελές Ίδρυμα είναι η προσφορά της εκκλησιαστικής περιουσίας για κοινωνική, πολιτιστική και οικονομική ανάπτυξη του τόπου μας και η εξεύρεση πόρων για την υλοποίηση του κοινωφελούς έργου.

Ιερά Μονή Τοπλού, 2.4.2007

Από το Δ.Σ. του Ιδρύματος «Παναγία η Ακρωτηριανή»

Print Friendly, PDF & Email

Από manos