έξω από τη ΔΥΠΕ
έξω από τη ΔΥΠΕ

Για ακόμα μια φορά οι κάτοικοι της Ιεράπετρας υπερασπίστηκαμε δυναμικά το δικαίωμά μας στη Δημόσια και Δωρεάν Υγεία και απαιτήσαμε να σταματήσει η διάλυση του Νοσοκομείου μας

με τη συμμετοχή μας στο Πανγεραπετρίτικο Συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 10 Ιουνίου.

Σημαντική συμμετοχή είχε, επίσης, η συνέχεια της κινητοποίησης στο Ηράκλειο, στην 7η ΥΠΕ, όπου όλοι μαζί, δήμος, εκπρόσωποι παρατάξεων, φορείς και πολλοί κάτοικοι απαιτήσαμε πιεστικά από τον διοικητή,  τον κ. Ηγουμενίδη, άμεσες λύσεις για τα φλέγοντα ζητήματα της παθολογικής κλινικής (που είναι ουσιαστικά κλειστή εδώ και 2,5 χρόνια), καθώς και του ακτινολογικού και μικροβιολογικού τμήματος που παραμένουν χωρίς νυχτερινές βάρδιες με αποτέλεσμα να μπλοκάρεται συνολικά η λειτουργία του νοσοκομείου. Τέθηκαν, επιπλέον, όλα τα υπόλοιπα προβλήματα υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης που οξύνονται καθημερινά, καθιστώντας το ίδιο το νοσοκομείο επισφαλές κι δυσλειτουργικό και τη δουλειά γιατρών και προσωπικού εξαιρετικά δύσκολη και ψυχοφθόρα.

Παρά το μακρύ κατάλογο μεσοπρόθεσμων και πιο μακροπρόθεσμων προσλήψεων που μας παρουσίασε ο κ. Ηγουμενίδης, το βάρος της πίεσης όλων μας ασκήθηκε στην ανάγκη άμεσης στελέχωσης της παθολογικής κλινικής καθώς και του ακτινολογικού και μικροβιολογικού τμήματος, ακόμα και με μετακινήσεις προσωπικού, σαν προσωρινή λύση έκτακτης ανάγκης, που δεν μπορεί να μετατεθεί για τους επόμενους μήνες. Από την πλειοψηφία των κατοίκων και των εκπροσώπων παρατάξεων και φορέων της Ιεράπετρας εκφραζόταν η αποφασιστικότητα μας να παραμείνουμε στο κτίριο έως ότου πάρουμε συγκεκριμένες, άμεσα εφαρμόσιμες λύσεις, τουλάχιστον για αυτά τα ζητήματα.

Κάτω από αυτή την πίεση ο κ. Ηγουμενίδης δεσμεύτηκε να προχωρήσει στις εν λόγω μετακινήσεις μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη, ζητώντας  αυτό το διάστημα των 7 ημερών για τις απαραίτητες συνεννοήσεις. Η απόφαση του κόσμου, που επί ώρες συμμετείχε στη συζήτηση, ήταν να δοθεί αυτό το περιθώριο στον διοικητή της ΥΠΕ Κρήτης, μετά τη δέσμευση του δημάρχου ότι, σε περίπτωση αθέτησης της υπόσχεσης του κ. Ηγουμενίδη, θα επανέλθουμε στην 7η ΥΠΕ, την ερχόμενη Τετάρτη,  με πρώτο τον ίδιο και τη δημοτική αρχή και δεν θα αποχωρήσουμε  μέχρι να υλοποιηθεί η υπόσχεση.

Με αυτά τα δεδομένα, καλούμε τον κόσμο της Ιεράπετρας, που με την κινητοποίησή του πετύχαμε την υποχώρηση και δέσμευση του διοικητή της ΥΠΕ Κρήτης για κάλυψη των πιο επειγόντων κενών του νοσοκομείου μας, να παραμείνει σε εγρήγορση όχι μόνο για την υλοποίηση αυτών των δεσμεύσεων, αλλά και για την αντιμετώπιση των πολλών άλλων προβλημάτων και ελλείψεων που εμποδίζουν την εύρυθμη λειτουργία του.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

κατά τη συνάντηση με τον Ηγουμενίδη στη ΔΥΠΕ
κατά τη συνάντηση με τον Ηγουμενίδη στη ΔΥΠΕ

Δήμος: Συλλαλητήριο στην Ιεράπετρα και πιέσεις στην ΥΠΕ με επίκεντρο το Νοσοκομείο Ιεράπετρας

Με συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 10 Ιουνίου στην πόλη της Ιεράπετρας, μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και επίσκεψη στην 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης στο Ηράκλειο σύσσωμοι οι αρχές της πόλης, η κοινωνία, οι τοπικοί φορείς κα οι σύλλογοι διεκδίκησαν για μια ακόμα φορά όλα όσα στερείται τα τελευταία χρόνια το Νοσοκομείο Ιεράπετρας.

Ενώνοντας τις φωνές και τις δυνάμεις τους, η εκκλησία, ο Δήμος Ιεράπετρας, περιφερειακοί σύμβουλοι, οι φορείς, οι σύλλογοι και πλήθος πολιτών συγκεντρώθηκαν αρχικά στις 9:00 το πρωί στην πλατεία δημαρχείου, εκφράζοντας την αγανάκτησή τους για τη μέχρι σήμερα  κατάσταση του Νοσοκομείου, ενώ εν συνεχεία πολλοί από αυτούς μετέβηκαν στην ΥΠΕ Κρήτης, ασκώντας πιέσεις στον κ. Ηγουμενίδη για εξεύρεση άμεσων λύσεων.

Σε έναν εποικοδομητικό διάλογο που διήρκησε αρκετές ώρες μεταξύ του διοικητή της ΥΠΕ, κ. Ηγουμενίδη, του δημάρχου Ιεράπετρας, κ. Καλαντζάκη, των αντιδημάρχων, των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, δημοτικών συμβούλων, προέδρων τοπικών κοινοτήτων, του προέδρου και μελών του συλλόγου εργαζομένων του Νοσοκομείου, της επιτροπής αγώνα και των παριστάμενων εκπροσώπων συλλόγων και φορέων της Ιεράπετρας παρουσία πλήθους πολιτών τέθηκαν αναλυτικά τα προβλήματα του Νοσοκομείου με παραστατικά παραδείγματα που επιβεβαίωσαν την αναγκαιότητά του στην Ιεράπετρα και τη νοτιοανατολική Κρήτη.

Η πίεση όλων για την άμεση λειτουργία της παθολογικής κλινικής ήταν μεγάλη, τονίζοντας στον κ. Ηγουμενίδη ότι είναι η μοναδική παθολογική κλινική σε Νοσοκομείο της Κρήτης που παραμένει κλειστή, αναστέλλοντας την ομαλή λειτουργία  στο σύνολό του.  Ενώ παράλληλα, πιέσεις ασκήθηκαν και για την κάλυψη των κενών που υπάρχουν σε εργαστήρια, όπως το Μικροβιολογικό και το Ακτινολογικό και άλλες κλινικές του νοσοκομείου.

Μετά από τις πολύωρες διαβουλεύσεις υπήρξε δέσμευση από τον κ. Ηγουμενίδη  για ανακοίνωση μέχρι και την επόμενη Τετάρτη 18 Ιουνίου δύο ονομάτων παθολόγων που θα στελεχώσουν σε πρώτη φάση την Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Ιεράπετρας.

Ορμώμενοι από την παραπάνω δέσμευση έκαναν δεκτό το περιθώριο χρόνου που ζήτησε ο διοικητής της ΥΠΕ, κ. Ηγουμενίδης έως και την επόμενη Τετάρτη 18 Ιουνίου προκειμένου να ανακοινώσει τα ονόματα των  δύο γιατρών παθολόγων που θα έρθουν στο Νοσοκομείο της Ιεράπετρας.

Όπως τόνισε ο δήμαρχος στους παρευρισκόμενους «Δεδομένου ότι πρόκειται για ένα νέο διοικητή σε μια νέα κυβέρνηση είναι λογικό να αφήσουμε ένα μικρό περιθώριο χρόνου, όπως ζητήθηκε. Σίγουρα όμως δεν θα ανεχτούμε καμία περαιτέρω καθυστέρηση στην εκπλήρωση των αιτημάτων μας.

Σύσσωμη η κοινωνία της Ιεράπετρας εκδήλωσε για άλλη μια φορά τη δυσαρέσκεια και τους προβληματισμούς της για την κατάσταση του Νοσοκομείου και όλοι μαζί ενωμένοι, εφόσον δεν ικανοποιηθούν οι δεσμεύσεις που λάβαμε είμαστε αποφασισμένοι να κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις μας την επόμενη εβδομάδα, φτάνοντας ακόμα και σε κατάληψη της ΔΥΠΕ στο Ηράκλειο».

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos